Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Σκληροί διάλογοι στη Βουλή: Μητσοτάκης-Ελάτε να κάνουμε εξεταστική για τον Καμμένο. Nα φύγετε κ. Τσίπρα!

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)

Πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους :

«Θεωρώ ακραία έκφραση θεσμικής χυδαιότητας το γεγονός πως ακόμα και σήμερα λέτε ψέματα. Εσείς υπογράψατε το 4ο Μνημόνιο. Θα υπογράψετε ό,τι σας ζητηθεί, για να μείνετε στην καρέκλα. Ψηφίσατε μέτρα 5 δις. Μειώσεις συντάξεων. Όταν λέτε πως ήσασταν συνεπείς ποιον κοροϊδεύετε; Λέτε πως η οικονομία πάει καλά. Γιατί δε σας έδωσε το ΔΝΤ και η ΕΚΤ το πιστοποιητικό που ζητούσατε για τις αγορές; Ξεχάσατε το στόχο της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση. Αποτύχατε σε αυτόν τον κεντρικό στόχο…Έρχεστε και ακόμα επιμένετε να υπερασπίζεστε τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. Μετά από αυτήν την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε. Θεωρείτε επιτυχημένο το πρώτο εξάμηνο του 2015; Τα capital controls είναι ακόμα εδώ. Ή θα πείτε πως τα κάναμε ρόιδο αλλά προσφύγαμε στις κάλπες και ξεπλυθήκαμε ή θα υπερασπιστείτε τα πεπραγμένα σας. Ελάτε να κάνουμε εξεταστική. Υπάρχουν πολλές σκιές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εάν πραγματικά θα θέλατε να οικοδομήσετε κλίμα συναίνεσης θεωρώ την αυτογνωσία πρώτο βήμα. Δε ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για τα ψέματα του 2015. για το πώς έπεσε η κυβέρνηση. Μη μου κουνάτε το δάχτυλο για τη Χρυσή Αυγή. Μαζί ρίξατε την κυβέρνηση. Για να μη θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν ευπρόσδεκτες τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή τις αναφορές Τσίπρα στη συνέντευξη που ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε στο «Politico», σημείωσε: «Η τρομοκρατία στην Ελλάδα (όχι η βία) με μία εξαίρεση την τραγική δολοφονία Φύσσα είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς. Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας. Η ιστορία δεν παραγράφεται».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων. «Γνωρίζατε πως ο κ. Καμμένος συνομιλούσε με ισοβίτη; Περιμένω απάντηση. Η διάκριση των εξουσιών αυτό το νόημα έχει. Η εκτελεστική εξουσία δε μπορεί να παρεμβαίνει. Ο κ. Καμμένος μας ζήτησε να προχωρήσουμε στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Εάν αισθάνεστε τόσο σίγουρος για αυτήν την υπόθεση, ιδού η Ρόδος…Ελάτε να φτιάξουμε εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα σε αυτήν την υπόθεση», σημείωσε.

«Με ποσοστό 15% πρέπει να φύγετε»

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του:

«Κύριε πρωθυπουργέ δυστυχώς αποτύχατε και στους πέντε στόχους σας. Στη σύγκριση πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα το σκορ είναι «5 – 0» δήλωσε.

Και τόνισε: «Θα τα ψήφιζαν όλα τα μέτρα ούτως ή άλλως. Για το βουλευτικό έδρανο το κάνουν όχι για το χρέος. Επιλέξατε να συνδέσετε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με μία λύση για το χρέος. Αντί να κάνετε το αντίθετο «και» φάγατε τα μούτρα σας. Βάλατε την οικονομία στο γύψο, όπως πάτε να κάνετε και με την ελληνική δημοκρατία. Οι έλληνες δε δουλεύουν πια για τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, αλλά για το κράτος. Αφαιρέσατε από την τσέπη του, ένα μήνα δουλειά».

«Οι πολίτες πιστεύουν ότι η ζωή τους, έχει γίνει χειρότερη. Διότι το βιώνουν. Ούτε τα ΜΜΕ σας φταίνε ούτε η αντιπολίτευση. Η πολιτική σας φταίει» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και υπογράμμισε: «Εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν τους διώχνουμε όπως κάνετε συστηματικά εσείς. Η πρώτη μας μέριμνα είναι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Και, των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς και των ξένων προς τους Έλληνες».