Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Η συνέντευξη – κεραυνός του Μητσοτάκη: Πότε θα κατατεθεί το αίτημα για εξεταστική για Noor 1 (video)

ΝΔ

Σαν κεραυνός έπεσε για πολλούς – μη πληροφορημένους- η αποκάλυψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η ΝΔ, επίσης, θα επιμείνει στην ανάγκη να διερευνηθεί η εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη διαβόητη υπόθεση με το ναρκω-πλοίο Noor 1. Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί στην  πρωινή σύσκεψη που έκανε την Τρίτη το επιτελείο της ΝΔ με σκοπό να αποτιμήσει τη σύγκρουση που είχε την προηγουμένη ο κ. Μητσοτάκης  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχθηκε ως κυρίαρχο ζήτημα η κόντρα σχετικά με τις παρεμβάσεις του κ. Καμμένου στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Εκτιμούσα ότι θα υπάρξει τελικά κλείσιμο της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλά με τι κόστος. Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε. Περικοπή του αφορολόγητου μείωση των εισοδημάτων περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά. Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη – ποταμό που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η χώρα θα αποκτήσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τι είπε για Καμμένο – Γιαννουσάκη

Αναφορικά με τις επαφές του Πάνου Καμμένου και τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, επανέλαβε πως η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για εξεταστική τόσο για την υπόθεση του Noor 1 όσο και για τις επαφές του υπουργού: «Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Είναι αδιανόητο για ανεπτυγμένη χώρα να παίρνει ένας υπουργός έναν ισοβίτη. Είναι δουλειά του υπουργού να μπλέκεται στη Δικαιοσύνη. Ας πάμε στην ουσία: Αυτή η υπόθεση προκάλεσε το δημόσιο ενδιαφέρον και υπάρχουν καταγγελίες. Θα καταθέσουμε αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εν λόγω υπόθεση. Για το Noor 1 και τις επαφές του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα δεν στέκουν γιατί όλες οι εξεταστικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν υποθέσεις που ήταν ανοιχτές στη Δικαιοσύνη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ένας υπουργός μίλησε 12 φορές με έναν ισοβίτη».

Η δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση

Αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη Δημοκρατία ενώ ερωτώμενος για τον Β. Μαρινάκη υποστήριξε: «Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις δυνατότητες της χώρας», ανέφερε.

Οι προετοιμασίες στην Πειραιώς για το κείμενο με το αίτημα

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρμόδια στελέχη της ΝΔ έχουν αναλάβει να συντάξουν το κείμενο με το αίτημα για Εξεταστική και να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές ώστε να το υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν στο Προεδρείο της Βουλής, προκειμένου να οριστεί η σχετική συζήτηση και η ψηφοφορία πριν από τις αυγουστιάτικες διακοπές των βουλευτών. «Ο κύβος ερρίφθη», λένε χαρακτηριστικά πηγές της Πειραιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Σταϊκούρας: H ανικανότητα της κυβέρνησης στερεί 5 δισ. ευρώ από την οικονομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμη ένας Καμμένος βάζει νέες φωτιές στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκοτεινές αποκαλύψεις για το τουρκικό πλοίο που παραλίγο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο