• Πολιτική

    Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Τσίπρα για τις προκλήσεις των Τούρκων

    • NewsRoom

    Πηγή: Eurokinissi


    Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε στις 09.00 υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με κεντρικό θέμα τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες είναι τόσο λεκτικές, όσο και με τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου και όχι μόνο.

    Σημειώνεται ότι πηγές του υπουργείου Άμυνας χαρακτήριζαν τη συνεδρίαση εξόχως σημαντική, γεγονός που ανάγκασε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη να αναβάλει το ταξίδι του στο εξωτερικό

    Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών να απορρίψει και το νέο αίτημα για την έκδοση των τριών από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που βρέθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από το περσινό πραξικόπημα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και εκεί οφείλεται η προκλητική διάθεση των τουρκικών αεροσκαφών, που έχουν πραγματικά ρημάξει το FIR Αθηνών.

    Χθες το πρωί, ανάμεσα στην Λήμνο και την Λέσβο, ξεκίνησε την ένταση στις 10.15 ένα CN-235, που παραβίασε το εναέριο χώρο της Ελλάδας 18 φορές. Έπειτα, τέσσερα τουρκικά F-16, μέσω Λέσβου-Χίου, παραβίασαν τον χώρο 31 φορές ενώ όσο τα αναχαίτιζαν τα ελληνικά αεροσκάφη, σημειώνονταν εμπλοκές.

    Στις 15.10, ένα τουρκικό κατασκοπευτικό, μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, από τα ανατολικά της Ρόδου, πηγαίνοντας βόρεια. Στο Πεντάγωνο, λένε πως περιμένουν 70 περίπου παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και είναι προετοιμασμένοι.

    Ένταση, όμως, είχαμε και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από τους Τούρκους. Δύο τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής, έφτασαν ένα ναυτικό μίλι από βραχονησίδες των Οινουσσών.

    Αυτά έγιναν αντιληπτά από ομάδες κομάντο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που τύχαινε να έχουν εκπαιδευτική δραστηριότητα.

    Μετά όμως από καλέσματα να αποχωρήσουν, δεν προκάλεσαν περαιτέρω και χωρίς κάποιο επεισόδιο, οι τουρκικές δυνάμεις αποχώρησαν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ναι η ΕΡΤ έχει κενά. Και πρέπει να προσληφθούν 50 χορωδοί ( η απόλυτη κοροϊδία )

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Big Business στην ενέργεια και η «Πτολεμαΐδα 5”. Ο Περιστέρης, ο Παναγιωτάκης, ο Μπάκουλης και ο λαβύρινθος των συμφερόντων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη για Καλογήρου: Η εταιρία πτώχευε και η οικογένεια Λεμονή είχε 12 εκατ. ευρώ αμοιβές



    ΣΧΟΛΙΑ