Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σεμπάστιαν Κουρτς: «Οι Βρυξέλλες να σταματήσουν τη φαντασίωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ»

Σεμπάστιαν Κουρτς, καγκελάριος Αυστρίας

Ξεκάθαρο τέλος στις «φαντασιώσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, «μιας πιθανής ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ» επιθυμεί να δει από την ΕΕ ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ο οποίο θεωρεί το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος ως ένα ξεκάθαρο σημάδι κατά της Ευρώπης.

«Η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, προσθέτοντας πως ο ίδιος αναμένει μία σαφή αντίδραση από τις Βρυξέλλες, καθώς «απαιτείται επιτέλους ειλικρίνεια ως προς τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας, και θα πρέπει επιτέλους να τελειώσει η περίοδος του τακτικισμού».

Ο κ. Κουρτς ελπίζει σε μία «αλλαγή συνείδησης από εκείνους στην ΕΕ που εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας».

Ο Αυστριακός υπουργός διαβεβαιώνει για την “υποστήριξή και την αλληλεγγύη” του, απευθυνόμενος, όπως τονίζει, “στο σχεδόν 50%” εκείνων που δεν στήριξαν στο δημοψήφισμα την πορεία του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τάχθηκαν υπέρ του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαθιά διχασμένη η τουρκική κοινωνία, λένε Μέρκελ και Γκάμπριελ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις του τουρκικού λαού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ερντογάν: Ηγέτης της μισής Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα. Αυτές είναι οι 18 αλλαγές που έρχονται