• Πολιτική

    Σεμπάστιαν Κουρτς: «Οι Βρυξέλλες να σταματήσουν τη φαντασίωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ»

    • NewsRoom

    Σεμπάστιαν Κουρτς, καγκελάριος Αυστρίας


    Ξεκάθαρο τέλος στις «φαντασιώσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, «μιας πιθανής ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ» επιθυμεί να δει από την ΕΕ ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ο οποίο θεωρεί το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος ως ένα ξεκάθαρο σημάδι κατά της Ευρώπης.

    «Η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, προσθέτοντας πως ο ίδιος αναμένει μία σαφή αντίδραση από τις Βρυξέλλες, καθώς «απαιτείται επιτέλους ειλικρίνεια ως προς τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας, και θα πρέπει επιτέλους να τελειώσει η περίοδος του τακτικισμού».

    Ο κ. Κουρτς ελπίζει σε μία «αλλαγή συνείδησης από εκείνους στην ΕΕ που εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας».

    Ο Αυστριακός υπουργός διαβεβαιώνει για την “υποστήριξή και την αλληλεγγύη” του, απευθυνόμενος, όπως τονίζει, “στο σχεδόν 50%” εκείνων που δεν στήριξαν στο δημοψήφισμα την πορεία του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τάχθηκαν υπέρ του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαθιά διχασμένη η τουρκική κοινωνία, λένε Μέρκελ και Γκάμπριελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις του τουρκικού λαού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ερντογάν: Ηγέτης της μισής Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα. Αυτές είναι οι 18 αλλαγές που έρχονται



    ΣΧΟΛΙΑ