Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Προβάδισμα 12 μονάδων της Μέρκελ έναντι του Σουλτς

μέρκελ σουλτς Γερμανία

Α. Μέρκελ - Μ. Σουλτς

Τέσσερις μήνες πριν διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές, δημοσκόπηση (Forsa), δεΊχνει ότι το συντηρητικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ προηγείται έναντι 12 ποσοστιαίων μονάδων των κεντρο-αριστερών Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς.

Συγκεκριμένα το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), αγγίζει το 38%, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία, καθώς πριν μια εβδομάδα, ήταν στο 36%. Το SPD του Σουλτς, από την άλλη, παρουσιάζει πτώση τριών μονάδων και πλέον φτάνει στο 26%. Η δημοσκόπηση, έγινε για το περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, λίγο πριν διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που πραγματοποίηθηκαν την Κυριακή και τις περισσότερες ψήφους είχε το CDU.

Πάντως, σε άλλες δημοσκοπήσεις και σε όλο το επίπεδο της Γερμανίας, το ποσοστό δείχνει προβάδισμα της καγκελαρίου για 9-10 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ώρα αναχωρούν τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ (πίνακας)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γέλια στο αυτοκίνητο που έγιναν θρήνος – Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 7χρονο από την Κρήτη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς