• Top Stories

    «Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις πιέσεις των Ευρωπαίων για υπερψήφιση των νέων μέτρων


    Κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών  Μισέλ Σαπέν περί απαίτησης του ΔΝΤ από την αξιωματική αντιπολίτευση για υπερψήφιση των νέων μέτρων, κάτι που ζήτησε και ο Γερμανός  υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιπλε.

    Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως βρίσκεται πίσω από την αιφνίδια ανακίνηση του ζητήματος, επαναλαμβάνοντας πως η πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρα εναντίον της ψήφισης των νέων μέτρων.

    «H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα», επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα που εκδόθηκε από την Πειραιώς. «Δεν θα τα ψηφίσει».

    «Τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο», προστίθεται. Και καλεί την κυβερνητική ηγεσία «να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα».

    «Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία», σχολιάζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγουν: «Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».

    Η απάντηση του Μαξίμου

    Από την πλευρά της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν ως “υποκριτικές” τις κατηγορίες της ΝΔ και τονίζουν πως αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει αυτή τη στάση του είναι ο ελληνικός λαός.

    Κατηγορούν τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν του βγαίνει η “πολιτική αποσταθεροποίηση” και πως γι’ αυτό “υιοθετεί συνωμοσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές”.

    Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι “ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε «τόσα και άλλα τόσα» για να κλείσει η αξιολόγηση, παίρνοντας το μέρος των πιο ακραίων από τους δανειστές με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα”. “Τώρα που δεν του βγαίνει”, σημειώνουν, “υιοθετεί συνομωσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές”.

    Οι πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι “η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης”, για να προσθέσουν: “Και επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές”.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι “αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει την υποκριτική και εθελόδουλη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ο ελληνικός λαός”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση κυβέρνησης – θεσμών στις Βρυξέλλες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιέζει ο Σόιμπλε την ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα. Κατηγορηματικό όχι Μητσοτάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Να οριστικοποιήσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα σε μία πολιτική συζήτηση»



    ΣΧΟΛΙΑ