Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσίους υπαλλήλους –

μητσοτάκης τσιπρας

Με διαδοχικές ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) διαπληκτίζονται γύρω από τις προθέσεις των δύο κομμάτων σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους. Το Μαξίμου κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως επιθυμεί να εφαρμόσει πολιτική «σοκ και δέους» στους υπαλλήλους του κράτους, ενώ η ΝΔ απαντά πως η κυβέρνηση κόβει από τους δημοσίους υπαλλήλους έναν μισθό και από τους συνταξιούχους κατά μέσο όρο δυο συντάξεις.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής χαρακτηρίζοντας «άχρηστους» τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

«Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες!» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Καταλογίζουν στον πρόεδρο της ΝΔ δέσμευση για αθρόες απολύσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεσμεύθηκε για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο προς όφελος των συμφερόντων που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα κρατικά ταμεία με τις αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες. Για την υλοποίηση δηλαδή του αρρωστημένου του ονείρου για πολιτική σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων».

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές σημειώνουν «δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για το λαό και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές».

Στην απάντηση της, η  ΝΔ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι με τη μείωση του αφορολογήτου η κυβέρνηση θα κόψει έναν ολόκληρο μισθό από τους δημοσίους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνει:

«Τι μπορεί άραγε να πει ο κ. Τσίπρας στους δημοσίους υπαλλήλους σήμερα;
Ότι τους κόβει ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου;
Ότι κόβει από τους συνταξιούχους κατά μέσο όρο δυο συντάξεις;
Ότι παίζει με τη ζωή των συμβασιούχων που τους κορόιδευε ότι θα τους μονιμοποιήσει;
Ότι τους βλέπει όλους ως εκλογική πελατεία;
Δύσκολο να καταφέρει να συνομιλήσει πια μαζί τους…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρή επίθεση ΝΔ σε Ν. Παππά για το ΕΣΡ: Ο «αποτυχημένος Υπουργός – καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης»