• Top Stories

    Πιθανή συνάντηση Τσίπρα με Τραμπ κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο στις 25 Μαΐου

    Τραμπ


     

    Την πιθανότητα μιας συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο στις 25 Μαΐου διερευνούν οι συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού.

    Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τραμπ θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κατά τη σύνοδο, ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη ως πρόεδρος των ΗΠΑ, θα γνωρίσει τα μέλη της συμμαχίας.

    Πάντως, για τον κ. Τσίπρα προηγείται το ταξίδι στο Πεκίνο, στις 14-16 Μαΐου. Εκεί θα βρίσκεται και η κ. Λαγκάρντ, η οποία θα συμμετέχει στο φόρουμ Belt and Road, στο οποίο θα παραβρεθούν αρχηγοί κρατών από 28 χώρες του κόσμου και οι γενικοί διευθυντές 61 διεθνών οργανισμών. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο ραντεβού μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κυρίας Λαγκάρντ, είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει τελικά μια συνάντησή τους.

    Η συνάντηση, πάντως, που μπορεί να έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Τραμπ, δεν θα είναι της ίδιας έντασης με αυτήν με την κυρία Λαγκάρντ. Στο φόρουμ Belt and Road θα συμμετάσχει και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας πιθανώς να έχει συνάντηση, με βασικά θέματα συζήτησης τόσο το μεταναστευτικό όσο και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στην Αθήνα, προσκεκλημένη του ΣΥΡΙΖΑ, η τέως πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Μαξίμου επιτίθεται στον Μητσοτάκη: Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμ. Μακρόν: Διώξεις για όσους αναδημοσιεύουν τα έγγραφα της διαρροής πριν την Κυριακή



    ΣΧΟΛΙΑ