Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πάσχα βαμμένο στο αίμα: Πολλά τροχαία και θάνατοι σημειώθηκαν και φέτος στους δρόμους

Τροχαία

(φωτο αρχείου)

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις, που δεν αλλάζουν ποτέ. Όπως τα τροχαία ατυχήματα, λόγω προσωπικών λαθών ή κακών επιλογών. Έτσι και φέτος, τα τροχαία που συνέβησαν την περίοδο του Πάσχα, ήταν πολλά, παρά το γεγονός ότι και δρόμοι νέοι ανοίχτηκαν και προειδοποιήσεις γίνονται και τα παραδείγματα θανάτων είναι άπειρα.

Βέβαια, το ποσοστό σχετικά με πέρυσι είναι μικρότερο, αλλά όχι αισθητά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων, περίπου 75-80%, συνέβη όπως σχεδόν πάντα, στις πόλεις και τους επαρχιακούς δρόμους.

Το διάστημα που αναφέρεται, είναι από 7-17 Απριλίου. Μέσα σε αυτό, σημειώθηκαν 333 τροχαάια (ατυχήματα – δυστυχήματα). Τα θανατηφόρα ήταν 26, τα 17 αρκετά σοβαρά ενώ τα 290 μικρά. Πέρυσι, την αντίστοιχη περίοδο, τα τροχαία ήταν περισσότερα κατά 20, με δύο περισσότερα θανατηφόρα, 18 περισσότερα σοβαρά και ίδιο αριθμών ελαφριών.

Σε ότι αφορά τους ανθρώπους, 443 ήταν αυτοί που ενεπλάκησαν σε τροχαία. Οι θάνατοι ήταν 26, οι 18 βαριά τραυματίες και οι 399 ελαφριά τραυματίες η καθόλου. Πέρυσι, οι θάνατοι ήταν 31, οι βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι 40 και οι 390 ελαφριά ή καθόλου τραυματισμένοι, ανάμεσα σε 461 άτομα που ενεπλάκησαν σε τροχαία.

Οι λόγοι των τροχαίων, λίγο – πολύ γνωστοί. Ταχύτητα που ξεπερνάει τα όρια, το μεθύσι, τα κινητά, τα φανάρια και η παραβίαση του κόκκινου, η μη χρήση κράνους η ζώνης και πολλοί άλλοι λόγοι, που δυστυχώς συμβαίνουν συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού προκήρυξε 2.338 προσλήψεις με έξοδα της ΔΕΗ – Τι προβληματίζει την εταιρεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 25 Απριλίου κρίνεται το δεύτερο αίτημα των Τούρκων για την έκδοση των πρώτων τριών στρατιωτικών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΝΤ: Δέχθηκε τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το πλεόνασμα το 2016 – Πρόβλημα από το 2018 βλέπει το Ταμείο