Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παρέμβαση εισαγγελέως Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο

Την ακύρωση ή την αντικατάσταση της βαριάς ποινής που επιβλήθηκε στους τρεις μαθητές του Ρεθύμνου παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρεμβαίνοντας στην πρωτοφανή τιμωρία.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου καταδικάστηκαν σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, μετά από καταγγελία του διευθυντή τους ότι πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του σχολείου.

Η κα Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, να αιτηθεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων την άρση ή τη μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε στους 3 ανήλικους μαθητές.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το μέτρο αυτό καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας, αφενός λόγω των συνθηκών που φέρεται να τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν και αφέτερου της προσωπικότητας και της ανηλικότητας των νεαρών.

Οι τρεις μαθητές δικάστηκαν πριν από λίγες ημέρες, παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη και τους επιβλήθηκε η ποινή της κοινωνικής εργασίας.

Δικάστηκαν και αθωώθηκαν οι γονείς των τριών μαθητών από την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσακαλώτος στο Spiegel: Ο Σόιμπλε δεν θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστοδουλάκης: Περιττή και επιζήμια η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Handelsblatt: «Πολιτική ήττα για τον Τσίπρα στο θέμα του χρέους – Γκρινιάρης ο Τσακαλώτος» (pic)