Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παραμένουν ισόπαλοι Μέρκελ και Σουλτς στην Γερμανία

μέρκελ σουλτς Γερμανία

Α. Μέρκελ - Μ. Σουλτς

Μάχη σώμα με σώμα προβλέπει για την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάρτιν Σουλτς η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως στη Γερμανία και δημοσιεύεται από την κυριακάτικη έκδοση της Bild.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) όσο και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) λαμβάνουν ποσοστό 33%. Το ίδιο αποτέλεσμα εμφάνισαν και σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Από την άνοδο των Σοσιαλιστών μεγαλύτερο χαμένο κόμμα είναι το αντιευρωπαϊκό-ξενοφοβικό Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο έχει περιοριστεί στο 8%. Οι Πράσινοι (Die Gruenen) βρίσκονται στο 7%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) παραμένει σταθερή στο 8%.

Κερδισμένο αναδεικνύεται μόνο το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) το οποίο ανεβάζει το ποσοστό του κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, στο 6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο φτωχότερος έγινε ο «μέσος καταναλωτής» τους πρώτους μήνες του 2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τη σημασία του παράγοντα «χρόνου» στην οικονομία