Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: «Νιώθω ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα»

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη χώρα μας κατά την επιστροφή του από την Κολομβία στην Ρώμη.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα και την Ιταλία, διότι άνοιξαν την καρδιά τους σε όσους μεταναστεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει πάντα να έχουμε την καρδιά μας ανοικτή, είναι μια εντολή του Κυρίου»

«Μια κυβέρνηση, βέβαια, πρέπει να χειρίζεται το μεταναστευτικό και με την αλήθεια που χαρακτηρίζει όποιον ηγείται μιας χώρας, την σύνεση» πρόσθεσε ο ποντίφικας.

«Πρέπει κατ’ αρχήν να δει πόσες θέσεις υπάρχουν, και κατά δεύτερο λόγο, όχι μόνον να δέχεται, αλλά και να εντάσσει τους ανθρώπους στην κοινωνία», τόνισε ο  πάπας Φραγκίσκος.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρόσφατα συνάντησε σε πανεπιστήμιο της Ρώμης τέσσερις φοιτητές. Η τελευταία κοπέλα με την οποία μίλησε είχε έρθει πριν από ένα χρόνο, μαζί του, αεροπορικώς στην Ρώμη, κατά την επιστροφή του από την Λέσβο. «Σπουδάζει βιολογία, αναγνώρισαν τα μαθήματα που είχε δώσει και συνέχισε την πανεπιστημιακή της πορεία εδώ στην Ρώμη», είπε ο Αργεντίνος πάπας στους δημοσιογράφους.

Τέλος, μιλώντας για την δράση της ιταλικής κυβέρνησης και ερωτηθείς και για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Λιβύη, ο ποντίφικας δήλωσε: «Έχω την εντύπωση ότι η ιταλική κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να λύσει ακόμη και προβλήματα που δεν μπορεί να σηκώσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελβετία: 30 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτα περιστατικά: Ο τυφώνας «καταπίνει» τον ωκεανό και ένας «κυνηγός» αντιμετωπίζει τον Ίρμα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ: Τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου