Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Ψηφίσαμε τα μέτρα, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή»

Κουρουμπλής

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι τα μέτρα ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση υποχρεωτικά, τονίζοντας ότι ήταν η μοναδική τους επιλογή.

Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι δεν ήθελαν να ψηφίσουν τα μέτρα. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι, «Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος; Τα ψηφίσαμε γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Εν συνεχεία, πρόσθεσε ότι, «η κυβέρνηση πήρε πάνω της αυτή την επιλογή ξέροντας ότι ρισκάρει το πολιτικό της μέλλον συνδέοντας αυτή την επιλογή με την μείωση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές. Στο τέλος της 4ετίας ο ελληνικός λαός, αν κρίνει ότι δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει, θα μας στείλει στα αζήτητα, όπως έστειλε τους προηγούμενους».

Ο κ. Κουρουμπλής, μάλιστα, διαφώνησε με την αισιόδοξη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι σε μια εβδομάδα η Ελλάδα θα έχει «τελειώσει» με την κρίση.

«Όχι, δεν συμφωνώ. Εγώ είμαι ο Κουρουμπλής, έχω τοποθετηθεί με σαφή τρόπο για όλο το χρονοδιάγραμμα», ανέφερε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στους προηγούμενους λέγοντας, «Να ρωτήσετε αυτούς που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την καταστροφή».

Βέβαια, όταν του επισημάνθηκε ότι και εκείνος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι, «Εγώ ήμουν πάντα εσωκομματική αντιπολίτευση. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοσκοβισί: «Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε κοντά σε μία συνολική συμφωνία»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Παππάς: Η ΝΔ απεχθάνεται τα αντίμετρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Για «συμφωνία ντροπής» έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά