• Πολιτική

    Οριστική αλλαγή πλεύσης για τον Φρανσουά Φιγιόν

    Φρανσουά Φιγιόν

    Φρανσουά Φιγιόν


    Άλλαξε οριστικά κεφάλαιο στη ζωή του, εγκαταλείποντας την πολιτική σκηνή, ο ηττημένος πρώην υποψήφιος της Δεξιάς για την προεδρική εκλογή, Φρανσουά Φιγιόν.

    Αφού ανακοίνωσε στο κόμμα «Οι Ρεπουμπλικανοί» ότι δεν θα είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2017, ο Φρανσουά Φιγιόν ετοιμάζεται να εγκαταλείψει και το δικό του μικρο-κίνημα.

    Ο Φιγιόν δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, ούτε υποψήφιος γερουσιαστής, και παραδίδει το κίνημά του «Force républicaine» («Δημοκρατική Δύναμη») στον δεξιό βουλευτή Bruno Retailleau, έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του και πρόεδρο των γερουσιαστών του δεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί».
    Το μικρο-κίνημα ιδρύθηκε το 2001 με πρόεδρο τον Φρανσουά Φιγιόν και έγινε ένα από τα εργαλεία του υποψηφίου στην προεκλογική εκστρατεία της προεδρικής εκλογής.

    Το επόμενο λοιπόν βήμα του Φρανσουά Φιγιόν είναι να στραφεί στις επιχειρήσεις, όπως αναφέρουν στενοί φίλοι του στα γαλλικά ΜΜΕ. «Έχει πολλή πίστη στον ιδιωτικό τομέα. Θα το συγκεκριμενοποιήσει σύντομα», αναφέρει συνεργάτης του στο Ρaris Match.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκλεισε η επώδυνη συμφωνία: Μεγάλες περικοπές σε συντάξεις – Στα 5.681 το αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: «Πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα η συμφωνία στην Αθήνα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα από τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε: Η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί

     



    ΣΧΟΛΙΑ