Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Οργή Μητσοτάκη για την ανικανότητα της κυβέρνησης στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε χαρακτηριστικά:

Με τον τρόπο αυτό η Νέα Δημοκρατία συντηρεί την σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση. χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη πάλι μέσω Twitter: «Αποφασιστική και συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας. Να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού», έγραψε.

Ανακοίνωση μάλιστα εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία: «Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ’ ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας.

Αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων. Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα. Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».

Την ίδια ώρα, πάντως, η κυβέρνηση επιμένει στις θεωρίες περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζάκυνθος: «Οργανωμένο σχέδιο για έκρυθμη κατάσταση στη χώρα» βλέπει ο Κοντονής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάλαμος: Όλα καίγονται αλλά ο Τσίπρας μέσω Twitter καθησυχάζει τον κόσμο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Για σχέδιο εμπρησμών μιλάει η κυβέρνηση – Δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας, ζητά ο Μητσοτάκης