• Top Stories

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει τον Πάνο Καμμένο

    Θεοδωράκης


    Για καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις απρόβλεπτες παρεμβάσεις του κ. Καμμένου, που όπως είπε δημιουργεί προβλήματα στη χώρα. Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον ελέγξει.

    Για το Κυπριακό ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια Αναστασιάδη, αναφέροντας ότι οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες, ωστόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραίους κύκλους και από τις δυο πλευρές να σαμποτάρουν την προσπάθεια.

    Ο κ. Θεοδωράκης έκανε ειδική αναφορά στην παιδεία, λέγοντας ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια γυρίζουν τα ιδρύματα και τη χώρα πίσω.

    Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

    Λεβέντης: Φτιάξτε μια οικουμενική κυβέρνηση

    Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση εξέφρασε, στη δική του συνάντηση  με τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

    Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας: «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε:« Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας – Γιλντιρίμ: «Να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: Γιατί ο Τσίπρας δεν σκέφτεται τον ανασχηματισμό (για εκλογές ούτε λόγος)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κλάους Ρέγκλινγκ: Αν συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις ίσως βγείτε από φέτος στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ