• Top Stories

    Ντόναλντ Τραμπ: Ο Κόμεϊ ήταν ένας φιγουρατζής που έφερε σε αναταραχή το FBI

    Τραμπ


    «Είναι φιγουρατζής. Το FBI βρίσκεται σε αναταραχή», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, αναφορικά με την αποπομπή του πρώην διευθυντή της υπηρεσίας, Τζέιμς Κόμεϊ.

    «Είχα σκοπό να απολύσω τον Κόμεϊ. Δική μου απόφαση», τόνισε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως: «Θα τον απέλυα ανεξάρτητα από συστάσεις».

    Πάντως, ο εκτελών χρέη διευθυντή του FBI , Άντριου ΜακΚέιμπ, δήλωσε σήμερα στα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας πως πιστεύει ότι η υπηρεσία διαθέτει επαρκείς πόρους για να ερευνήσει την φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σημειώνοντας πως δεν έχει γνώση για την υποβολή κάποιου αιτήματος για χορήγηση περισσότερων πόρων στην υπηρεσία.

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Ρίτσαρντ Μπερ ρώτησε τον ΜακΚέιμπ κατά πόσον είχε ακούσει τον Κόμεϊ να δηλώνει στον Τραμπ ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τελούσε υπό έρευνα, με τον μεταβατικό διευθυντή του FBI να αποφεύγει να απαντήσει, σημειώνοντας πως δεν θα προβεί σε κάποιο σχόλιο για την εν εξελίξει έρευνα.

    Ο Ρεπουμπλικάνος Τσακ Γκράσλεϊ, επικεφαλής της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κάλεσε το FBI να επιβεβαιώσει δημόσια αν ερευνά τον Τραμπ.

    Ο ΜακΚέιμπ δεσμεύτηκε στους βουλευτές ότι θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για οποιαδήποτε απόπειρα από τον Λευκό Οίκο ή άλλους να αναμειχθούν στην έρευνα του FBI για την φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Νέα επίδειξη ισχύος της Τουρκίας προκαλεί προβληματισμό – Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμή του πυραύλου «Κάαν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόναλντ Τραμπ: Η πλειονότητα των Αμερικανών τον θεωρεί ηλίθιο, ανίκανο και ψεύτη



    ΣΧΟΛΙΑ