• Top Stories

    Νίκος Αναστασιάδης: «Ιστορική μέρα για την Κύπρο»

    Αναστασιάδης Κύπρος

    Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης (κέντρο), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος (αριστερά) και ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης (δεξιά)


    Στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 της Κύπρου έδωσε το «παρών» ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, παρουσία του οποίου τελέστηκε η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας.

    Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε μετά το τέλος της δοξολογίας ότι το Σάββατο (1η Απριλίου) «είναι μια ιστορική ημέρα για τον κυπριακό λαό», και προσέθεσε ότι «η δική μου παρουσία δεν ήταν παρά η απόδειξη της τιμής που η Πολιτεία οφείλει σε όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους ή υπέστησαν βασανιστήρια, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τον αγγλικό ζυγό και να αποκτήσει ο λαός την ελευθερία του».

    Ο κ. Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Κύπρος και Ελλάδα, με επέκταση προς τα νότια στο Ισραήλ, την Ιορδανία την Αίγυπτο και προς τα βόρεια τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία δημιουργούμε έναν άξονα σταθερότητος για την περιοχή που πλήττεται από πολέμους και διαμάχες. Θεωρώ ότι αυτή η γεωπολιτική ενίσχυση της Κύπρου και της Ελλάδος θα αποτελέσει και το μοχλό ώστε να λυθούν και άλλα προβλήματα, όπως το Κυπριακό. Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επιμένοντας στις αρχές της Δημοκρατίας και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου γίνονται οι πυλώνες σταθερότητος που θα βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής».

    Στη δοξολογία παρευρέθηκαν επίσης και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, Πάνος Καμμένος και Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Ηλίας Φωτόπουλος, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι επίσημοι.

    Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα, ενώ το απόγευμα θα γίνει σε κλειστό στάδιο ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου. Δοξολογίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες πόλεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Palmos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι προέβλεπε η συμφωνία για τις συντάξεις που κόντεψε να τινάξει στον αέρα τη διαπραγμάτευση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόρα Μπακογιάννη: Το τέταρτο μνημόνιο έχει φτάσει ήδη, αλλά χωρίς λεφτά



    ΣΧΟΛΙΑ