Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μέτρα ασφαλείας από τις Αρχές στις τρεις εκκλησίες Κοπτών στην Αθήνα

Κόπτες

Μετά την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησίες Κοπτών στην Αίγυπτο, από τους Ισλαμιστές, όπου βρήκαν το θάνατο 45 άνθρωποι, οι Αρχές πήραν κάθε μέτρο ασφαλείας στις τρεις εκκλησίες Κοπτών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Ειδικά τις μέρες του Πάσχα που ακολουθούν, οι πιστοί που θα μαζευτούν σε Πολύγωνο, Μενίδι και Κυψέλη, όπου βρίσκονται οι εκκλησίες, θα είναι αρκετοί.

Τα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν μετά την συζήτηση που θα γίνει ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στην επίσκεψη του πρώτου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.  Ο υπουργός, έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Γιώργο Γιάννινα και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών Αθανάσιο Κοκκαλάκη.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε επί τάπητος, στις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, είναι αυτό της επιτήρησης των λατρευτικών χώρων των μουσουλμάνων και γενικά όσων θεωρούνται ύποπτοι για θρησκευτικούς και μη φανατισμούς.

Πάντως, στην Ελλάδα, όπως λέγεται από άτομα τόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει ακόμα φόβος για οργανωμένους εξεμιστρές μουσουλμάνους παρά μόνο για την δράση κάποιου «μοναχικού λύκου».

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι τα μέτρα στις εκκλησίες δεν λαμβάνονται λόγω κάποιου δείγματος η συναγερμού για επίθεση, αλλά για να είναι καλυμμένοι και σε εγρήγορση, σε περίπτωση που γίνει το οτιδήποτε.

Συγκεκριμένα, τα λεγόμενά τους είναι τα εξής:

«Η χρονική συγκυρία των εορτών του Πάσχα, σε συνδυασμό με όσα θλιβερά συνέβησαν στην Αίγυπτο, πρέπει να μας θέσουν σε επιφυλακή και αυξημένη προσοχή».

Όσον αφορά το τι θα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για τα μέτρα των τριών εκκλησιών; εποχούμενες περιπολίες τόσο της Άμεσης Δράσης όσο και των αστυνομικών τμημάτων των εκάστοτε περιοχών, περιπολίες από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. αλλά και “κρυφούς αστυνομικούς”. Οι Αρχές έχουν ήδη συζητήσει με τους υπευθύνους των εκκλησιών ώστε να ξέρουν τι πρόκειται να γίνει αλλά και για να ενημερώσουν σε περίπτωση ύποπτης κίνησης από τον οποιονδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιμίλιος Λιάτσος: Η επαγγελματική πτώση, το πρόβλημα υγείας και τα 2 εκατ. χρέη στο Δημόσιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς έζησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τις εκρήξεις δίπλα από το πούλμαν της Ντόρτμουντ: «Είμαστε φοβισμένοι»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόρτμουντ: Σοκ στον ποδοσφαιρικό χώρο – Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι ποδοσφαιριστές