• Πολιτική

    Ξεχείλισε η οργή των κατοίκων του Μενιδίου – «Δεν έγινε στραβή, χάθηκε παιδί»

    • NewsRoom
    Μενίδι

    (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο στο Μενίδι προκειμένου να μεταβούν με πούλμαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν.

    Το «ραντεβού» δόθηκε στις 18.00 ενώ τα πούλμαν αναχώρησαν στις 18.30. Οι κάτοικοι που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο, κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε αυτό που αναφερόταν στην προκλητική δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα, περί «στραβής» στην υπόθεση του θανάτου του 11χρονου Μάριου. Οι οργισμένοι διαδηλωτές φώναζαν «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί»!

    Γύρω από το υπουργείο είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την αστυνομία.

    Aντιπροσωπεία των κατοίκων, με επικεφαλής τον δήμαρχο συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κ.Τσουβαλά.

    Μενίδι
    (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Στο Μενίδι επικρατεί αναβρασμός από την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, από «αδέσποτη» σφαίρα. Οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη ασφάλεια, ενίσχυση της αστυνόμευσης και λήψη μέτρων για τον περιορισμό εγκληματικών ενεργειών.

    Καθημερινά η κατάσταση στην περιοχή «μυρίζει μπαρούτι» με διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους και να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Στο μεταξύ για την υπόθεση του Μάριου στην αστυνομία εκτιμούν ότι θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν η ενημέρωσή τους είχε γίνει από το βράδυ της Πέμπτης και η επιχείρηση ξεκινούσε την ίδια μέρα στην περιοχή, καθώς εντέλει σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις.

    Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στο περιστατικό (σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του μαθητή), κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροπολιτική!

    Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

    «Ο τραγικός θάνατος ενός μικρού παιδιού, και μάλιστα στο προαύλιο του σχολείου του, συγκλόνισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες μια σειρά περιοχών της Δυτικής Αττικής.

    Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως, το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, όπως συστηματικά κάνει η ΝΔ, επιχειρώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, ούτε βέβαια να γίνεται αφορμή για ακροδεξιά παραληρήματα και ρατσιστικά κηρύγματα, σπέρνοντας τη διχόνοια και δηλητηριάζοντας τους ανθρώπους που, εύλογα, ανησυχούν.

    Στηρίζουμε τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου η περιοχή να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε καθεστώς ηρεμίας και ασφάλειας και να απαλλαχθεί από την εγκληματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητη η αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων. Αυτό που επείγει, επίσης, είναι συνδυασμένες πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη, στην εκπαίδευση και στην άρση του αποκλεισμού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μενίδι: Τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης – Ποια τα «μελανά σημεία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λέσβος: Χώμα αντί για νερό στις βρύσες των κατοίκων – Προϊόν του σεισμού (pic-video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψάχνουν απαντήσεις για τη μεσίτρια – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον αγγειοχειρουργό



    ΣΧΟΛΙΑ