Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Το Μαξίμου διέψευσε τη διαφωνία Τσίπρα – Τσακαλώτου

Τσίπρας

Πλήρης διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου των όσων γράφτηκαν νωρίτερα σχετικά με τον τσακωμό των Τσίπρα-Τσακαλώτου, ο οποίος επέφερε το γεγονός της μη απόφασης για επιστροφή της Τρόικας και δημιουργήθηκε εμπλοκή στο Euroworking Group.

Πιο χαρακτηριστικά, ειπώθηκε: «τα περί προσυμφώνου Τσακαλώτου-Θεσμών και τα περί “μπλόκου” του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

Όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε στείλει επιστολή στο Δ.Ν.Τ. και τους Θεσμούς, με την οποία ζητούσε να αλλάξει το πλάισιο της συμφωνίας των Βρυξελλών, η οποία υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και να μεταφερθεί στους Θεσμούς ότι η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπή των συντάξεων πριν από το 2020. Αυτό ήταν επιθυμία της πλευράς του Αλέξη Τσίπρα.

Οι Θεσμοί ήταν μεν θετικοί ως προς αυτό, το Δ.Ν.Τ. όμως, δε, ήταν ακάθεκτο ως προς το πλαίσιο που υπάρχει: σταδιακή περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την ολοκλήρωση της περικοπής το 2020.

Κατά πάσα πιθανότητα, η κίνηση αυτή ήταν που έκανε ακόμα πιο σκληρή την στάση του Δ.Ν.Τ. και των εκπροσώπων του και που οδήγησε στην αποτυχία συμφωνίας στο Euroworking Group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ χωρίς τέλος για τους συνταξιούχους: Ποιοι θα χάσουν ως και το 30% της σύνταξής τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς «λευκό καπνό» το Euroworking Group – Στον αέρα το Eurogroup της 7ης Απριλίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ στην Κρήτη: Χωρίς κανένα στοιχείο οι Αρχές – Περιμένουν «απόδειξη ζωής» του επιχειρηματία