Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Λοβέρδος: Κατέθεσε ερώτηση για το ουκρανικό πλοίο με τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ

Ανδρέας Λοβέρδος

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το ουκρανικό αλιευτικό πλοίο που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Παλαιοχώρας στα Χανιά και φέρει στα αμπάρια του τα λαθραία τσιγάρα που -σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»– έχουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Λοβέρδος ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι λιμενικές αρχές και για ποιους λόγους το συγκεκριμένο πλοίο παραμένει στο λιμάνι των Χανίων επτά ολόκληρους μήνες και μάλιστα χωρίς να έχει ακόμη δεσμευτεί ή κατασχεθεί το φορτίο;

Ακόμη, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το αν υπάρχουν τσιγάρα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ στον εν λόγω πλοίο και εάν η υπόθεση άφορα λαθρεμπόριο.

Τέλος ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ουκρανικό πλοίο: Ερωτηματικά για τσιγάρα που φέρουν σήμανση της ΣΕΚΑΠ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Λε Μερ στο Μαξίμου τη Δευτέρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ στο Aμύνταιο: Απαλλοτριώνεται αναγκαστικά ο οικισμός Αναργύρων