Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Λονδίνο: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο τζαμί (pic)

τζαμί δράστης

Για ακόμη μία φορά, το Λονδίνο “χτυπήθηκε”. Αυτή τη φορά, ο Ντάρεν Όσμπορν ήταν ο φερόμενος ως δράστης της νέας επίθεσης, στο τζαμί του Φίνσμπουρι Παρκ, από όπου εξέρχονταν οι μουσουλμάνοι, στους οποίους επιτέθηκε με ένα φορτηγάκι.

Ο Ντάρεν, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και ήταν ο οδηγός του βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος των μουσουλμάνων, πετυχαίνοντας τον σκοπό του, να σκοτώσει έναν άνθρωπο και να τραυματίσει άλλους δέκα.

Ο φερόμενος ως δράστης, έμενε στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο προάστιο Lisvane. Όσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για συνεχόμενη καθοδική πτώση στην ζωή του. Ήταν χωρισμένος από την γυναίκα του, Σάρα Άντριους, μια 42χρονη σεφ σε παμπ, με την οποία έιχε τα τέσσερα παιδιά του και ζούσε σε μία σκηνή. Παρά το γεγονός ότι ήταν μηχανικός, είχε καταντήσει να έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, υπάρχουν μαρτυρίες πως προσέβαλλε ένα 12χρονο παιδί με μουσουλμάνο πατέρα, λέγοντάς του πως είναι αποτέλεσμα αιμομιξίας. Κάποιες ώρες αργότερα, πραγματοποίησε την επίθεση, φωνάζοντας: «Θέλω να σκοτώσω μουσουλμάνους».

Οι συγγενείς του, προσπάθησαν να τον προστατέψουν. Η μητέρα του, Κριστίν, τον χαρακτήρισε “διαταραγμένο” και αποκάλυψε πως παίρνει φαρμακευτική αγωγή. Ο ανιψιός του, είπε πως ποτέ δεν είχε εκδηλώσει σημάδια ρατσισμού και ποτέ δεν άκουσε από τον θείο του τέτοιες απόψεις.

Η Mirror, σημειώνει πως η οικογένεια του Όσμπορν συμπαραστέκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους:

«Είμαστε σοκαρισμένοι, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, δεν το έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει. Είμαστε συντετριμμένοι, οι καρδιές είναι μαζί με τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν. Η τρέλα είναι προφανώς απλή τρέλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόμος ξανά στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος έξω από τζαμί (pics-video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης-Τσίπρας: Γιατί συναντώνται πριν την εκδήλωση των «Παραιτηθείτε»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Μουσουλμάνοι ήταν ο στόχος του δράστη (pics – video)