• Ελλάδα

    Λυκούδης: Χρέος του Στουρνάρα να παρέμβει

    • NewsRoom
    Σπύρος Λυκούδης


    «Αν ήμουν κυβέρνηση θα είχα εκμεταλλευθεί θετικά τις δυσάρεστες εκτιμήσεις του Γιάννη Στουρνάρα» ανέφερε ο Σπύρος Λυκούδης λίγη ώρα μετά την κατάθεση ερώτησης κατά του κεντρικού τραπεζίτη, από 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρώτο πρόγραμμα» υποστηρίζει σε αντίθεση με την κυβέρνηση ότι οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα υπαγορεύονται από τον θεσμικό του ρόλο.

    «Ο κ. Στουρνάρας έχει υποχρέωση πολλές φορές να παρεμβαίνει και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου, είτε είναι κάποιος σύμφωνος με αυτά που λέει είτε όχι. Δεν συμφωνώ με την κατηγορία ότι πολιτικολογεί» λέει ο κ. Λυκούδης και προσθέτει «Δεν μπορεί να απέχει η εκτίμηση του κεντρικού τραπεζίτη από τα τεκταινόμενα,. Καλό είναι να ξέρουμε και τη γνώμη του. Εγώ αν ήμουν κυβέρνηση θα είχε εκτιμήσει θετικά τις δυσάρεστες εκτιμήσεις που διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας. Πιστεύω ότι έχει σημασία πως αξιοποιεί κάποιος την παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη».

    Σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Λυκούδης εκφράζει την άποψη ότι «βρισκόμαστε στο κενό», ενώ όπως λέει πριν από λίγες ημέρες υπήρχε η αίσθηση ότι επιστρέφουν οι θεσμοί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    Κατά την γνώμη του η πολιτική αυτή ανακολουθία οφείλεται στο έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Πιστεύει πάντως ότι το νέο «πακέτο» μέτρων «αν δεν συμβούν τέρατα και σημεία» θα ψηφιστεί χωρίς προβλήματα από την κυβερνητική πλειοψηφία «Πολλοί βουλευτές γνωρίζοντας από την αρχή ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα παίζουν και λίγο την αντιστασιακή τους πλευρά» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ράσελ Ουέστμπρουκ: Πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία (pics-video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοβερό: Οδηγός τζιπ σπρώχνει μια BMW επειδή έπιανε δύο θέσεις πάρκινγκ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραλίγο τραγωδία στην Αυστραλία: Ορμητικά νερά παρασέρνουν σπίτι – Λίγο πριν φυγαδεύτηκε μια οικογένεια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ