• Ελλάδα

    Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ αναγνωρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο, ικανό αντίπαλο»

    Κουτσούμπας

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ


    Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην δική του “αποχαιρετιστήρια” ομιλία προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον χαρακτήρισε δυνατό και ικανό αντίπαλο:

    «Ο Κ. Μητσοτάκης, μετά την κατοχή συνέβαλε για να αποκατασταθεί η κλονισμένη αστική τάξη. Η υπεράσπιση της αστικής εξουσίας αποτέλεσε σταθερό προσανατολισμός του και σε όλη την πορεία του από το 1946 μέχρι την ανάληψη άλλων αξιωμάτων όπως υπουργικές θέσεις. Ετσι πρωταγωνίστησε σε αναγκαίες εκσυγχρονιστικές προσπάθειες – ήταν από τις πολιτικές προσωπικότητες που κατάλαβε νωρίς ότι για την αντιμετώπιση του λαϊκού κομμουνιστικού κινήματος δεν αρκούσαν οι διώξεις αλλά απαιτούνταν μέτρα συμμετοχής τους στο αστικό πολιτικό σύστημα».

    «Από την αρχή ήταν ανοιχτός στην λογική της ελεύθερης πολιτικής δράσης του ΚΚΕ. Η ανάδειξη του ίδιου στην πρωθυπουργία συνδυάστηκε με ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων».

    «Το ΚΚΕ αναγνωρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο ικανό αντίπαλο με καθαρό πολιτικό λόγο που δεν θα ήθελε ακόμα και τώρα χάριν σκοπιμότητας να κρύβουμε λόγια ακόμα και αν δεν είναι εν ζωή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βούτσης: «Ο Μητσοτάκης είχε απαράμιλλο πάθος και βοηθούσε σε δύσκολες περιόδους της χώρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήξερε πως απαιτείται να πηγαίνεις και κόντρα στο ρεύμα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ήταν άνθρωπος ανοιχτόμυαλος και ανοιχτός στο διάλογο»



    ΣΧΟΛΙΑ