• Πολιτική

    Τα καβούρια του Κιμ προκαλούν «πονοκέφαλο» στον Τραμπ [pics]

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ


    Την ώρα που η κόντρα ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας μαίνεται, με τα λεκτικά πυρά να διαδέχονται το ένα το άλλο, ένα περίεργο «τριχωτό» είδος… καβουριών προκαλεί πονοκέφαλο στον Ντόναλντ Τραμπ… Και αυτό γιατί τα εν λόγω καβούρια προέρχονται από τη χώρα του μεγάλου αντιπάλου του, του Κιμ Γιονγκ Ουν, και σύμφωνα με τον Τραμπ τα έσοδα από το εμπόριό τους καταλήγουν, ουσιαστικά, να χρηματοδοτούν το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κιμ.

    Πώς καταφέρνουν, όμως, τα βορειοκορεατικά καβούρια να «κυκλοφορούν» ακόμη στις ΗΠΑ; Η απάντηση είναι μέσω των Κινέζων εμπόρων, αφού η Κίνα είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας.

    Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Κίνα να χρησιμοποιήσει το «βάρος» που έχει ως βασικός εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας για να «πείσει» τον Κιμ να αλλάξει συμπεριφορά, γράφει το αμερικανικό CNN που ταξίδεψε μέχρι τα σύνορα της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα για να διαπιστώσει από κοντά τι συμβαίνει πραγματικά.

    Η πηγή των δεινών του Αμερικανού προέδρου φαίνεται πως είναι η πόλη Hunchun, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντιούνται τα σύνορα Βόρειας Κορέας, Κίνας και Ρωσίας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα αμάλγαμα πολιτισμών με μια κοινή κύρια βιομηχανία: τα θαλασσινά.

    Εδώ πουλιούνται, κυρίως από Κινέζους εμπόρους, καβούρια, οστρακοειδή και άλλα αλιεύματα από τη Βόρεια Κορέα, παρ’ όλο που στις 15 Αυγούστου, η Κίνα δήλωσε ότι εφαρμόζει την απαγόρευση στις εισαγωγές θαλασσινών και άλλων βορειοκορεατικών προϊόντων που αποφάσισε ο ΟΗΕ. Όμως, τα καβούρια εξακολουθούν να περνούν λαθραία στην Κίνα, καθώς αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος για πολύ κόσμο στην περιοχή…

     



    ΣΧΟΛΙΑ