• Top Stories

    Συγκλονιστικός ο Κυριάκος για τον Παύλο Μπακογιάννη: «Μας λείπεις» (video)

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης


    Έχουν περάσει 28 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το γραφείο του από την οργάνωση «17 Νοέμβρη».

    Τιμώντας την μνήμη του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως «η παρακαταθήκη του για εθνική συμφιλίωση» είναι «πιο επίκαιρη παρά ποτέ». «Μας λείπεις», πρόσθεσε ο κύριος Μητσοτάκης.

    Ο Παύλος Μπακογιάννης (10 Φεβρουαρίου 1935 – 26 Σεπτεμβρίου 1989) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος με αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και πολιτικός, εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Η καταγωγή του ήταν από το Καρπενήσι, όπου σήμερα στη μνήμη του έχει στηθεί αδριάντας.

    Ενώ ζούσε στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.

    Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

    Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Βουλή για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

    Εκπομπή αφιέρωμα στον Παύλο Μπακογιάννη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης: Ο δικός μου Παύλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  To συγκινητικό tweet της Ντόρας για τον Παύλο Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε σαν σήμερα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φοροεπιδρομή 2,3 δισ. ευρώ-Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι την Παρασκευή



    ΣΧΟΛΙΑ