• Πολιτική

    ΚΕΔΕ: Ζητάει ακύρωση της επιχορήγησης 580.000 ευρώ για το Πάρκο Τρίτση

    Τράπερ


    Να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που δίνει επιχορήγηση 580.000 ευρώ από το δικό τους ταμείο στο Πάρκο Τρίτση ζητά με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

    Ισχυρίζεται ότι είναι παράνομη πρόσφατη απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, βάσει της οποίας θα επιχορηγείται για 10 μήνες μέσα στο 2017 με το ποσό των 58.000 ευρώ μηνιαίως το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Φορέας Διαχείριση Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης» το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Το ποσό θα βγει από λογαριασμό στον οποίο κατανέμονται στους Δήμους της Αττικής χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών αναγκών τους.

    Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση ενός ιδιωτικού φορέα (ΝΠΙΔ) από το ταμείο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων, ενώ είχε χαρακτηρίσει προσχηματικό τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι η δαπάνη αυτή θα αποτελεί «αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται στην Αττική δήθεν από την αστική λειτουργία και δραστηριότητα των Δήμων»!

    Στην προσφυγή της στο ΣτΕ, η ΚΕΔΕ λέει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο νόμο 4414/2016 και στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, πριν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης να προηγηθεί γνωμοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο της Αθήνας μετά από αναβολή δίκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άκυρες από το ΣτΕ ακόμα 4 απολύσεις διοικητών νοσοκομείων από Ξανθό – Πολάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη φυλακή 14 από τους 15 συλληφθέντες για τις ληστείες των χρηματοκιβωτίων



    ΣΧΟΛΙΑ