• Top Stories

    Καταργεί ξανά τις πανελλαδικές ο Γαβρόγλου – Άγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία

    Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου/υπουργός Παιδείας


    Ακάθεκτος συνεχίζει τις δηλώσεις του περί κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων ο Κώστας Γαβρόγλου. Ο  υπουργός Παιδείας,  μιλώντας στην Αυγή, ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

    Για τον κ. Γαβρόγλου στόχος είναι «η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι οι εξαγγελίες του κ.Γαβρόγλου για κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει πραγματικότητα.

    Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι να αλλάξω τον οπισθοδρομικό νόμο Γαβρόγλου

    Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε εκδήλωση «κατά της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα», που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α) δεσμεύτηκε να «ξαναλλάξει το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε μια λογική βελτίωσης του πλαισίου του νόμου 4009.»

    Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη ενός Πανεπιστημίου το οποίο είναι ανοιχτό στις προκλήσεις των νέων εποχών, κοντά στην πραγματική κοινωνία, με μεγάλο βαθμό αυτονομίας και με ένα Υπουργείο Παιδείας, το οποίο παίζει έναν μικρότερο στρατηγικό ρόλο και πάντως δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά σε ζητήματα διοίκησης των Πανεπιστημίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γαβρόγλου: Μέχρι τα μέσα Ιουλίου στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παραμένουν οι Πανελλαδικές- Τι αλλάζει στα μαθήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η στρατηγική του Μητσοτάκη απέναντι στη Γεννηματά



    ΣΧΟΛΙΑ