• Πολιτική

    Καυστικός ο Μητσοτάκης κατά της Κυβέρνησης Τσίπρα: «Βατερλό η δεύτερη αξιολόγηση»

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    “Χείμαρρος” εμφανίστηκε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων στην Κυβέρνηση, για τα όσα συμφώνησε στο Eurogroup της Μάλτας, όσον αφορά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Άρτο δεν μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση και κάνει θέαμα με τις εξεταστικές».

    Μίλησε για Βατερλό της κυβέρνησης, για το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης και κατηγόρησε για ψέματα τους κυβερνώντες ενώ χαρακτήρισε οδυνηρή τη συμφωνία στο Eurogrup: «Το ψέμα του παρόντος παράγει ενδεχομένως μια εθνική τραγωδία του μέλλοντος. Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και πιο οδυνηρά για τους πιο αδύνατους. Η καθυστέρηση είχε και έχει κόστος για την οικονομία. Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς να πάρει κάτι χειροπιαστό για το χρέος».

    Στο θέμα των συντάξεων, που πονάει πολλούς συνταξιούχους, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση είχε δώσει υποσχέσεις περι 13ης σύνταξης, τώρα η ίδια κόβει και την 12η.

    Συνέχισε με την άσχημη κατάσταση τις οικονομίας, κάνοντας λόγο για ύφεση και για μηνύματα άσχημα από την αγορά, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό του νέου έτους. «Χάθηκαν πάνω από 144.000 θέσεις το τετράμηνο Οκτώβριος 2016-Ιανουάριος 2017. Η ρευστότητα μειώνεται, όλα αυτά δείχνουν την άσχημη κατάσταση στην οικονομία. Οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο καθώς κανείς δεν εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που άλλα τάζει και άλλα κάνει.»

    Το 4ο μνημόνιο

    Όταν η ομιλία του πήγε στο 4ο μνημόνιο, εκεί αυξήθηκαν και οι τόνοι με ακόμα δριμύτατες κατηγορίες από την πλευρά του:

    «Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει χαθεί ο στόχος για την ανάπτυξη του 2017, θα είμαστε τυχεροί αν πιάσουμε το 1,5% και αυτό ενέχει κίνδυνο για νέα μέτρα όχι το 2018 αλλά το 2019. Βουλιάξατε τη χώρα και αντί να πετάξετε το σωσίβιο πνίγετε το λαό.»

    «Τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά αυτό συνομολογήσατε. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές. Για να φύγει η κυβέρνηση από το τέλμα πρέπει να έρθει μια πολιτική αλλαγή σε όλα που θα φέρει την αξιοκρατία την λογοδοσία και θα φέρει στην εξουσία τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος».

    «Αυτή την αποστολή δεν μπορείτε να τη φέρετε γιατί απλά δεν έχετε το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο. Κανείς δεν συζητά με μια κυβέρνηση που παραπαίει. Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή».

    Η εξεταστική για την υγεία

    Τέλος, όσον αφορά την εξεταστική στον χώρο της υγείας, δήλωσε πως η αντιπολίτευση συμφωνεί απλά υπό έναν όρο: «Θέλετε να υπογράψουμε κι εμείς; Μαζί σας με έναν όρο. Να μπει το 1996 και τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης σας».

    Για τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης περί αυτού: «Ο λόγος που θέλετε να αποφύγετε το 1996 είναι για να αποφύγετε την περίοδο που ήταν ΓΓ του υπ. Υγείας ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ευρηματικό δεν μπορώ να πω. Όταν ανοίξατε την πόρτα στα ορφανά του Τσοχατζόπουλου και στο παλαιό ΠΑΣΟΚ πήρατε μαζί και τις πράξεις τους. Εάν ουδέν μεμπτόν προκύψει τόσο το καλύτερο για όλους, η άρνησή σας όμως κάτι λέει».

    «Σε ό,τι αφορά την τελευταία διετία το θεωρούμε θέμα στοιχειώδους ηθικής πράξης ειδικά που έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη φάκελοι για ενέργειες υπουργών αυτής της περιόδου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τζανακόπουλος: Ταυτόχρονα ή λίγο πριν το Eurogroup θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε μια φωτογραφία από τους 3 υπουργούς που έδωσαν τα αεροδρόμια στη Fraport

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport Greece

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ