Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Καυστική ΝΔ για Τσίπρα: Δεν πήραμε το χρέος, μόνο λιτότητα

Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Εκταμιεύσεις ύψους 23 δις ευρώ έπρεπε να έχει εξασφαλίσει η χώρα από τις αρχές του 2017, σύμφωνα με την προβλεπόμενη χρηματοδότηση της οικονομίας της. Ωστόσο, χθες η κυβέρνηση με την απόφαση του Eurogroup πήρε 8,5 δις , μία δόση «πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και από την πρόβλεψη της συμφωνίας», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Ο στενός πυρήνας των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε χθες στις 5 το απόγευμα στην Πειραιώς για να αποτιμήσει τις αποφάσεις του Eurogroup. Οι αρχικές εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ ήταν πως για την χώρα οι δανειστές θα ενέκριναν μία δόση περίπου 10 δις ευρώ, ώστε να καλύψει και άλλες ανάγκες της πέραν των οφειλών προς την ΕΚΤ και κάποιες αλλαγές στις διατυπώσεις για το χρέος.

Όμως σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το χθεσινό Eurogroup η χώρα πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει. Και παρά το γεγονός πως ψήφισε ένα σκληρό τέταρτο μνημόνιο με νέα μέχρι το 2022 και πρωτογενή πλεονάσματα δεν πήρε, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία τίποτα το ουσιαστικό για το χρέος.

«Πήρε ό,τι τής έδωσαν και αυτό που μένει είναι νέα μέτρα και πολυετής λιτότητα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, την ίδια ώρα που και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι δεν πήραν τίποτα για το χρέος,  ούτε την ποσοτική χαλάρωση και ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα από όσα διεκδικούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρασκήνιο από Μαξίμου: Η αντίδραση Τσίπρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και το Μαξίμου: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε το Eurοgroup με επίτευξη συμφωνίας για δόση 8,5 δισ. ευρώ