• Πολιτική

    Εισαγγελέας: «Να παραμείνει στη φυλακή η Ηριάννα»

    Ηριάννα

    Η Ηριάννα Β.Λ και ο Περικλής Μ. μεταφέρονται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας στο Εφετείο Αθηνών όπου είχαν κριθεί πρωτοδίκως ένοχοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων είναι για τον εισαγγελέα η 29χρονη Ηριάννα και με αυτό το σκεπτικό πρότεινε στους δικαστές να απορρίψουν το αίτημα της να ανασταλεί η εκτέλεση της πρωτόδικης καταδίκης της.

    Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει αρχίσει πλέον τη διάσκεψη του για να αποφασίσει για την τύχη της νεαρής γυναίκας.

    Μέσα στην κατάμεστη από φίλους της νεαρής, αλληλέγγυους και καθηγητές του Πανεπιστημίου, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί η κατηγορουμένη: «Εάν αφεθεί ελεύθερη –είπε- είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα. Παράλληλα, η διδακτορική διατριβή της βρίσκεται στην πρώτη φάση της και δεν θα προκληθεί υπέρμετρη βλάβη».

    Η 29χρονη που τον περασμένο Ιούνιο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, υποστήριξε ενώπιον των δικαστών:

    «Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη».

    Τη δική της μάχη για την κόρη της έδωσε η μητέρα της 29χρονης: «Κάνει αυτό που αγαπάει παρά τις δυσκολίες. Ο δρόμος της κόπηκε. Ευχή μου είναι να μπορέσει να συνεχίσει ό,τι άρχισε».

    Μάρτυρες για την Ηριάννα κατέθεσαν καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο. Είπαν μεταξύ άλλων: «Τελείωσε με 9,85 με άριστα το 10. Εργάζεται μαζί μας 2,5 χρόνια. Παιδί με εξαιρετικό ήθος και χαρακτήρα. Είναι εξειδικευμένη επιστήμονας και προσφέρει έργο. Η κοσμήτορας είναι συγκλονισμένη με ότι συνέβη στην Ηριάννα. Η παρουσία της στο σχολείο του Πανεπιστημίου, όπου οι ξένοι μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά είναι επιβεβλημένη. Μάλιστα πια αμείβεται αφού το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφία εργασίας στους αριστούχους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κακλαμάνης φέρνει στη Βουλή τις αποκαλύψεις για τα έξοδα του Γεωργίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισόβια για το έγκλημα στο Κορωπί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπακογιάννη για Θάνου: Κάνει όλους να σκέφτονται ότι ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου επηρεαζόταν από κυβερνητικές αποφάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ