Με μια συγνώμη λύνεται το θέμα; Φτάνει άραγε μια συγνώμη από την πλευρά της κ. Πέμης Ζούνη για να βγάλει από πάνω της  την ρετσινιά της πλαστογραφίας η ίδια αλλά και ότι το Ίδρυμα Κακογιάννη δεν φρόντισε να ελέγξει  εάν τα emails που λάμβανε από άγνωστα πρόσωπα ήταν πλαστά η όχι;  Ποιος τους είπε ότι θα ξεκινήσουν αλληλογραφία με τα πρόσωπα αυτά;  Έχει ευθύνες η αντιπρόεδρος του ΔΣ του  ιδρύματος,  Μεταξία Τσιρταβή (Ξένια Καλδάρα),  που επί της θητείας της το Ίδρυμα εξετέθην ανεπανόρθωτα;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα, που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη, με αφορμή την υπόθεση της πλαστογραφίας της παράστασης «… και Ιουλιέτα», που ανέβαινε από την εταιρία παραγωγής της κ. Ζούνη  με σκηνοθέτη τον διάσημο Άνγκ Λι.

Το mononews.gr επικοινώνησε την Τρίτη 21 Μαρτίου (ώρα 13:30) με το Ίδρυμα Κακογιάννη προσπαθώντας να ρίξει φως στην υπόθεση αυτή και να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κ. Καλδάρα, η οποία δήλωσε …απασχολημένη. Προφανώς η κ. Καλδάρα δεν έχει καταλάβει τον ρόλο της. Ως γενική διευθύντρια του Ιδρύματος είναι υπεύθυνη για την καλή εικόνα του Μιχάλης Κακογιάννης και είναι υποχρεωμένη να απαντάει στα ερωτήματα του Τύπου.

Ίδρυμα Κακογιάννη
Ξένια Καλδάρα. Γενική Διευθύντρια στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Το κυριότερο δε είναι ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του ίδιου του διάσημου σκηνοθέτη. Έκτος εάν η οικογένεια έχει πλέον λάβει τις αποφάσεις της.

Σε κάθε περίπτωση όταν κάποιος κρύβεται από τους δημοσιογράφους αυτό σημαίνει πολλά. Ποιον ή ποιους φοβάται η ίδια;

Το mononews.gr μίλησε με άλλο στέλεχος του Ιδρύματος (το όνομα της βρίσκεται στην διάθεση του site) η οποία όμως δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα, καθώς επικαλέστηκε ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν προϊόν δικογραφίας. Τα πλέον κρίσιμα ερωτήματα είναι τα εξής:

  1. Ποιο ήταν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είπαν στο ίδρυμα Κακογιάννη ότι θα ξεκινήσει αλληλογραφία μεταξύ του ιδρύματος και των ανθρώπων που εκπροσωπούσαν τον διάσημο σκηνοθέτη Ανκ λι, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε αναλάβει την υποχρέωση να σκηνοθετήσει εξ αποστάσεως την παράσταση «… και Ιουλιέτα». Το δελτίο τύπου του Ιδρύματος αναφέρει ότι «οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της». Το μέγα θέμα είναι ότι το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και προσωπικά η κ. Καλδάρα γνωρίζουν το πρόσωπο η τα πρόσωπα αυτά αλλά προφανώς είτε επειδή φοβούνται (άραγε τι;)  είτε επειδή θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση επικαλούνται το εισαγγελικό απόρρητο.
  2. Σε ποιους αναφερόταν το ίδρυμα όταν έκανε λόγο για παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation);

Πηγές από το Ίδρυμα εξήγησαν ότι:

«Για τα «πλαστά» στοιχεία της παράστασης που έφτασαν στο Ίδρυμα και δόθηκαν στη δημοσιότητα ευθύνεται η εταιρία παραγωγής της κ. Ζούνη, η οποία και ζήτησε συγγνώμη. (sic). Ωστόσο για τα ψεύτικα mails και τους ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που υποδύονταν πρόσωπα και εταιρίες δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο δράστης, κάτι που θα γίνει μόνο με άρση απορρήτου όταν δώσει εντολή ο εισαγγελέας.»

Ίδρυμα Κακογιάννη

Το ερώτημα όμως που δεν απαντήθηκε από το Ίδρυμα με την δικαιολογία ότι «αποτελεί προιόν δικογραφίας» αφορά τον «μεσάζοντα» ή τους μεσάζοντες που έκαναν  την πρωτη επαφή ανάμεσα στο ίδρυμα και τον φερόμενο αποστολέα των emails.

Όλα τα παραπάνω δυστυχώς δεν απαντήθηκαν, αν και το mononews επέμεινε ώστε να διευλευκαθεί πλήρως το ζήτημα. Για μια ακόμα φορά, το Ίδρυμα Κακογιάννη επέλεξε να συντηρήσει το πέπλο μυστηρίου.

Στις 20:13 το απόγευμα της Τρίτης επικοινώνησε με το mononews.gr ο δικηγόρος του Ιδρύματος Γιάννης Βλάχος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ίδρυμα δεν είχε κανενός είδους αλληλογραφία με πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τον διάσημο σκηνοθέτη. Όλα τα emails ήταν στον φάκελο που τους παρέδωσε η εταιρία παραγωγής της κ. Ζούνη. 

Γιάννης Βλάχος. Δικηγόρος
Γιάννης Βλάχος. Δικηγόρος

Το χρονικό της υπόθεσης: Τα πλαστά mails και το φώτοσοπ που «έκαψε» τη Ζούνη

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή έγινε το Φεβρουάριο, όταν οι κοινές φωτογραφίες του Ανγκ Λι (που σύμφωνα με τα ως τότε δεδομένα ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης) και της πρωταγωνίστριας Πέμης Ζούνη, αποκαλύφθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Ωστόσο, λίγο μετά η ηθοποιός Πέμη Ζούνη ζήτησε «συγγνώμη», τόσο για την υπόθεση των κοινών φωτογραφιών με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι, όσο και για το γεγονός ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης, καθώς η συνεργασία της με τον διάσημο σκηνοθέτη δεν φαίνεται να έγινε ποτέ.

Ίδρυμα Κακογιάννη

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη απέδωσε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες της ηθοποιού Πέμης Ζούνη με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι για την παράσταση «… και Ιουλιέτα» σε στοχευμένη απάτη και με ανακοίνωση του αναφέρθηκε στο ο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με το οποίο, «οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της».

Επίσης, συμπλήρωσε  ότι κατόπιν αυτών «προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του», ενώ «για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέμη Ζούνη και Ανγκ Λι: Μια απίστευτη ιστορία ψέματος, που συνέτριψε τη φήμη της ηθοποιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Η Πέμη Ζούνη χρωστάει 10.000 ευρώ στη σχεδιάστρια Λουκία και δεν της τα δίνει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Ολοκληρώθηκε η πώληση μετοχών αξίας 100 εκατ. δολαρίων της Navios Partners