Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι αποστολές όπλων προς τους Κούρδους μαχητές της Συρίας

Τραμπ Ερντογάν

Την έναρξη της αποστολής βαρέων και ελαφρών όπλων προς τους Κούρδους μαχητές της Συρίας ξεκίνησαν οι  ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ.

Η κίνηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται ενόψει της επιχείρησης ανακατάληψης της πόλης Ράκκα από το ISIS, αναμένεται να επιφέρει την έντονη αντίδραση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο στην ολοκλήρωσή του περιλαμβάνει τη δημιουργία κουρδικού κράτους, με πρωτεύουσα τη Ράκκα, στα σύνορα με την Τουρκία. Άλλωστε και στο Βόρειο Ιράκ οι Κούρδοι της περιοχής εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν σύντομα δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.

Εδώ και μήνες, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει υπογράψει στρατιωτική συνθήκη με τους Κούρδους Πεσμεργκά, ενώ Κούρδοι και Αμερικανοί στρατιώτες έχουν πολεμήσει σε πολλές επιχειρήσεις στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Γερμανία θέλει να μπει φρένο στην πρόσβαση των μελών της ΕΕ με προβληματικό κράτος δικαίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιλικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες Ερντογάν με τους Ευρωπαίους