Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Ιαπωνία: Ανησυχία στην Αστυνομία λόγω του νέου «σχίσματος» στην Ιαπωνική μαφία, Γιακούζα

Ιαπωνία Γιαγκουζα

Ανησυχία επικρατεί στην αστυνομία στην Ιαπωνία έπειτα από το σχίσμα που προέκυψε στη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της χώρας, την Kobe Yamaguchi-gumi. Μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους, ανεξάρτητο παρακλάδι με βάση την περιφέρεια Hyogo, αναφέρει το BBC.

Οι διαφορές που οδήγησαν τη διάσπαση, οφείλεται στην δυσαρέσκεια των μελών για τον τρόπο συλλογής των χρημάτων, αναφέρουν τα Ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία ανησυχεί πως η διάσπαση μπορεί να συνοδευτεί από έκρηξη βίας σε διάφορές περιοχές.

Η συμμορία Kobe Yamaguchi-gumi είναι το μεγαλύτερο από τα εγκληματικά συνδικάτα της Ιαπωνίας, τα οποία στο σύνολό τους είναι γνωστά ως Γιακούζα. Η αστυνομία εκτιμά πως τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας φτάνουν τα 23.000 άτομα.  Στο σύνολό τους, τα εγκληματικά συνδικάτα της Γιακούζα εκτιμάται πως απασχολούν περίπου 60.000 μέλη σε όλη την Ιαπωνία.

Οι συμμορίες αυτές καθ΄αυτές δεν είναι παράνομες στην Ιαπωνία, ωστόσο μεγάλο μέρος των κερδών τους προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες όπως ο τζόγος, η πορνεία, τα ναρκωτικά, μέχρι και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Το όνομα της νέας ομάδας που δημιουργήθηκε από τη διάσπαση του μεγαλύτερου εγκληματικού συνδικάτου θα είναι  Ninkyo Daintai Yamaguchi-gumi και θα εκπροσωπείται από τον 50χρονο Yoshinori Oda.

Το Kobe Yamaguchi-gumi είχε δημιουργηθεί πριν από δύο χρόνια μετά από την διάσπαση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης Yamaguchi-gumi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε Βέλγος πολιτικός ενώ εκφωνούσε ομιλία για την Πρωτομαγιά (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτομαγιά 2017: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι (video)