Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ο Σόιμπλε συγκάλυψε τους Ελβετούς κατασκόπους στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, λέει το SPD

Σόιμπλε

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) καλεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αποκαλύψει τι γνώριζε για την υπόθεση κατασκοπίας κατά των φορολογικών αρχών της  Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας από την Ελβετία. Αυτό ζήτησε από τον Γερμανό υπουργό ο Αχίμ Ποστ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος στο κρατίδιο,  σε συντέντευξή του στη Neue Westfälische Zeitung.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο κ. Ποστ θεωρεί πως ο κ. Σόιμπλε ήταν προφανώς ενήμερος για την υπόθεση και προχώρησε στη συγκάλυψή της.

Ο κ. Σόιμπλε όμως δέχεται και τα πυρά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών και πρώην ηγετη των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk (DLF) χαρακτήρισε ως «ανήκουστη ενέργεια» την υπόθεση και ως σκάνδαλο τα εντάλματα σύλληψης εναντίων Γερμανών εφοριακών που εξέδωσε η Ελβετία.

Μάλιστα, τόνισε πως η ενέργεια αυτή θα πλήξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ όπως ανέφερε η όλη υπόθεση συνδέεται με τις παλαιότερες αγορές στοιχείων από το κρατίδιο με Γερμανούς φοροφυγάδες που είχαν καταθέσεις σε Ελβετικές Τράπεζες, κάτι που άλλωστε παραδέχεται και η ίδια η Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα εξελίσσεται καλύτερα από ότι πριν από ένα ή δύο χρόνια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάπας: Καμία βόμβα δεν θα έπρεπε να ονομάζεται «μητέρα»