Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Φράνσις Φράγκου: Μία Ελληνίδα υποψήφια για το «τιμόνι» του FBI

FBI Director

Το όνομά της είναι Φράνσις Τάουνσεντ Φράγκου, είναι ελληνικής καταγωγής και αποτελεί μία από τους οκτώ συνολικά υποψήφιους για τη διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Τζέιμς Κόμεϊ με απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Tραμπ.

H Φράνσις Τάουνσεντ Φράγκου έχει ήδη συνομιλήσει με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο υπουργό Τζεφ Σέσιονς και τον αναπληρωτή Ροντ Ρόζενστάιν.
Όπως γράφει η Real, εξαιτίας του καυστικού της λόγου και της ευθύτητας που διακρίνει τον χαρακτήρα της έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «ο τυφώνας».

Ποια είναι η υποψήφια για το «τιμόνι» του FBI

Η κα. Φράγκου προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια. Όταν ήταν 17 ετών αποφάσισε να σπουδάσει όμως χρειάστηκε να εργαστεί ως οικιακή βοηθός και σερβιτόρα σε ελληνικά και ιταλικά εστιατόρια προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τα δίδακτρα.

Το 1982 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Πολιτικές Επισήμες και την Ψυχολογία. Δυο χρόνια μετά ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στη Νομική ενώ το 1985 ξεκίνησε ήδη να εργάζεται για την Εισαγγελία του Μπρούκλιν.

Χάρη στην εργατικότητά της κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη του τότε ομοσπονδιακού εισαγγελέα και μετέπειτα δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Το 1988 έως το 2001 δούλεψε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως δικηγόρος. Την περίοδο εκείνη ανέπτυξε καλές σχέσεις με την υπουργό Δικαιοσύνης, Τζάνετ Ρίνο και το 1998 με δική της εισήγηση τοποθετείται επικεφαλής του OIPR (Office of Intelligence Policy and Review, Γραφείο Πολιτικής και Ελέγχου Πληροφοριών).

Ο Αύγουστος του 2001 τη βρίσκει σε θέση παροπλισμένων στελεχών ως υποδιοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών της ακτοφυλακής. Λίγες ημέρες αργότερα και εξαιτίας του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νέα Υόρκη η ακτοφυλακή μετέχει ενεργά στον αντιτρομοκρατικό σχεδιασμό.

Οι δεξιότητές της καθώς και το δαιμόνιο ένστικτό της εκτιμήθηκαν από την κυβέρνηση Μπους αφού το 2003 διορίστηκε υπαρχηγός της τότε υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Από το 2004 η Φράνσις γίνεται προσωπική σύμβουλος του προέδρου Μπους σε ζητήματα ασφαλείας της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ διορίζεται ειδικός ανακριτής για το θέμα Τραμπ-Ρωσίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόναλντ Τραμπ: Ο Κόμεϊ ήταν ένας φιγουρατζής που έφερε σε αναταραχή το FBI

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: B. Πούτιν: Η Ρωσία δεν είχε καμία εμπλοκή στην αποπομπή του διευθυντή του FBI