• Top Stories

    Λονδίνο – Φωτιά στον Πύργο: Δεκάδες νεκροί για 5.000 λίρες;

    Λονδίνο


    Tους 17 έχουν φτάσει επισήμως οι καταγεγραμμένοι νεκροί από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον πύργο διαμερισμάτων Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνo ενώ εξανεμίζεται κάθε ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάποιοι από τους δεκάδες αγνοούμενους.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας από τους ενοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν κατάφερε να σωθεί.

    Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail, εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100.

    Την ίδια ώρα εγκληματικές παραλείψεις και ενέργειες φαίνεται να ευθύνονται για την φονική πυρκαγιά καθώς το κτήριο λαμπάδιασε μέσα σε 15 λεπτά. Ο πύργος είχε ανακαινιστεί πριν από λίγα χρόνια και καλύφθηκε από πάνελ με πλαστικό πυρήνα που κοστίζουν £ 22 ανά τετραγωνικό μέτρο – μόλις £ 2 φθηνότερα από την πυρίμαχη έκδοση. Συνολικά οι εργολάβοι θα πλήρωναν μόλις 5.000 λίρες παραπάνω εάν είχαν βάλει τα σωστά υλικά. Στον πύργο χρησιμοποιήθηκαν πάνελς που στις ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί.

    Η αστυνομία άρχισε την έρευνά της προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στον πύργο διαμερισμάτων του δυτικού Λονδίνου (Grenfell Tower) ενώ οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα απαιτηθούν ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται στον πύργο, για τον εντοπισμό θυμάτων.

    Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος πρόσφυγας από την Συρία, Μοχάμεντ Αλχατζάλι είναι νεκρός. Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του, διέμενε στον πύργο, καθώς σπούδαζε μηχανολογία, ενώ είχε διαφύγει από τον πόλεμο της Συρίας πριν από τρία χρόνια.

    Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Συρία συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία του, ενώ ζητάει την άμεση έκδοση βίζας για τους γονείς του, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του.

    Ο αδερφός του, 25χρονος Ομάρ κατόρθωσε να γλιτώσει από τις φλόγες και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι ο άνδρας που φαίνεται να ξεκίνησε την πύρινη κόλαση στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο: Η αστυνομία αναζητά τα αίτια της τραγωδίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Συντετριμμένη η Αντέλ στο πλευρό των θυμάτων του «πύργου της κολάσεως» (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ