Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

«Εξέγερση» στην Παραγουάη – Διαδηλωτές εισέβαλαν και πυρπόλησαν το Κογκρέσο

Παραγουάη

Στις φλόγες παραδόθηκε το κτήριο του Κογκρέσου στην Παραγουάη από εξαγριωμένου διαδηλωτές που καταγγέλλουν τη Γερουσία της χώρας για συνταγματικό πραξικόπημα.

Η Γερουσία, σε μυστική ψηφοφορία της, ενέκρινε μια αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Οράσιο Καρτές να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον θώκο.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο κτήριο του Κογκρέσου, όμως οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε πολλά σημεία της χώρας. Η αντιπολίτευση στην Παραγουάη, μάλιστα, χαρακτήρισε την κίνηση της Γερουσίας ως πραξικόπημα και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν. Στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν σημειώνονται μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τις αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καοτσούκ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Καρτές κάλεσε να αποκατασταθεί η ηρεμία και να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια σε μια ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Η δημοκρατία δεν κατακτιέται ούτε προστατεύεται διά της βίας και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της τάξης. Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους βάρβαρους να πλήξουν την ειρήνη, την ηρεμία και την ευημερία του λαού της Παραγουάης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα τραγωδία στα Χανιά: Δύο νεαροί νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο. Κρητικός αγρότης χρωστάει 60 εκατ ευρώ στην εφορία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θωμάς Λιακουνάκος: Νέα δίκη για τον επιχειρηματία των οπλικών συστημάτων