• Top Stories

    Alert από Europol: Άνευ προηγουμένου οι κυβερνοεπιθέσεις

    εκτακτο


    Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά το τεράστιο κύμα κυβερνοεπιθέσεων που έχει συγκλονίσει και έχει σπείρει τον πανικό σε όλο τον πλανήτη, καθώς επηρεάστηκαν 99 χώρες από το βράδυ της Παρασκευής (12 Μαΐου 2017).

    Η Europol μάλιστα υποστήριξε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές είναι άνευ προηγουμένου και στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι «Θα χρειαστεί μία διεθνή σύνθετη έρευνα για να εντοπίσει τους ενόχους… Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο (EC3) συνεργάζεται με τις μονάδες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο από τις πληγείσες χώρες».

    Σύμφωνα με έγγραφα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν ένα ελάττωμα στο σύστημα των Windows. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, χρησιμοποίησαν έναν ιό που κρυπτογραφεί τα δεδομένα που περιλαμβάνονται σε έναν υπολογιστή, προτού απαιτήσουν από τον ιδιοκτήτη του να καταβάλει λύτρα με αντάλλαγμα έναν κωδικό αποκρυπτογράφησης. Τα λύτρα ύψους 300 δολαρίων ζητώνται σε bitcoins.

    Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα μετά το κύμα κυβερνοεπιθέσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 99 υπολογίζονται πλέον οι χώρες που χτυπήθηκαν από την μεγάλη κυβερνοεπίθεση. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από 100.000 επιθέσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες, ενώ τον «κυβερνοπόλεμο» ξεκίνησαν χάκερ ζητώντας λύτρα 300 δολαρίων σε bitcoins. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως να ξεκίνησε από την κλοπή «κυβερνο-όπλων» από την NSA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομακτικό. Σε εξέλιξη τεράστια κυβερνοεπίθεση σε 74 χώρες. Οι χάκερς ζητούν «λύτρα» σε bitcoins

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβερνοεπίθεση: Στις 99 οι χώρες που χτύπησαν οι χάκερ – Ζητούν «λύτρα» 300 δολαρίων σε bitcoins

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμφωνία των G7 για την από κοινού αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων



    ΣΧΟΛΙΑ