Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Έτσι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να «στήσει στον τοίχο» τον Τσίπρα για το Noor 1

Δείγμα γραφής για την στάση που θα ακολουθήσει σήμερα κατά την συζήτηση στην Βουλή επί του αιτήματός της για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σε σχέση με το «σκάνδαλο Καμμένου», δίνει η Νέα Δημοκρατία εστιάζοντας στο εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις επικοινωνίες του υπουργού με τον κατάδικο για  σοβαρή υπόθεση με ναρκωτικά ισοβίτη.

Η Πειραιώς επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα είναι συνενοχή κάτι που καθιστά βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του θα προκαλέσει τον πρωθυπουργό να πει εάν βρισκόταν εις γνώση του οι επικοινωνίες Καμμένου με τον ισοβίτη.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα και μάλιστα επιμένει ότι η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για να καλύψει την αδυναμία της για τις θετικές εξελίξεις περί την οικονομία.

Η ΝΔ επιχειρεί να αφαιρέσει από το Μαξίμου το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα και να αποδείξει ότι ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος είναι ένας διαπλεκόμενος πολιτικός με Ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει τον κ Καμμένο και συγχρόνως να επικεντρώσει κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή στην ουσία της υπόθεσης του Noor 1 και στο εμπόριο ναρκωτικών όπως επίσης και στις σχέσεις της ηγεσίας της ΝΔ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναμένεται να είναι σφοδρή αν και στο Μαξίμου πιστεύουν πως η Πειραιώς έχει εξαντλήσει όλα τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του υπουγού Άμυνας στην υπόθεση και απλώς κινείται επιθετικά για την δημιουργία εντυπώσεων.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει για αργότερα το απόγευμα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ώστε με βάση τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός η ειδησεογραφία να επικεντρωθεί στην οικονομία και όχι στα όσα θα έχουν προηγηθεί στη Βουλή. Η κυβέρνηση περιμένει άλλωστε σήμερα «καλά νέα» από τον Οίκο αξιολόγησης Standard &  Poor’s με στόχο ακόμη και να ισορροπήσει τις εντυπώσεις από τις αναφορές του ΔΝΤ σε σχέση με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της κι έχει συζητήσει ήδη δύο φορές μέσω του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας όσα αφορούν την σημερινή συζήτηση με στόχο να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην ψηφοφορία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρη Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής μίλησε για «ανοησίες του κ. Μητσοτάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σιγή ιχθύος από το ΔΝΤ για την Ελλάδα – «Υπομονή μέχρι το βράδυ»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία: «Η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο Καμμένου είναι συνένοχη»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κώστας Μπακογιάννης προς Αλέξη Τσίπρα: «Πρωθυπουργέ, σταθείτε δίπλα μας»