Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αισιόδοξος για νίκη του «Ναι» στο δημοψήφισμα ο Ερντογάν – Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία (upd)

Ερντογάν

Αισιόδοξος για την επικράτηση του «Ναι» εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ψηφοφορία για το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και δύο από τα εγγόνια του ο Τούρκος πρόεδρος ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «Θεού θέλοντος, το έθνος μας, εδώ και στο εξωτερικό, θα προχωρήσει προς το μέλλον απόψε, κάνοντας την προσδοκόμενη επιλογή. Πιστεύω ότι ο λαός μας θα αποφασίσει για μια ταχύτερη ανάπτυξη και για ένα άλμα προς τα εμπρός. Πιστεύω ότι ο λαός θα κάνει ένα βήμα προς το μέλλον κάνοντας τη σωστή απόφαση».

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδας, ομαλά στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση το περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από εκλογικό κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αίσθηση, πάντως,  έχει προκαλέσει η δήλωση του Μεχμέτ Ουτζούμ, ενός εκ των στενών συμβούλων του Τούρκου προέδρου, ότι «σε περίπτωση που οι πολίτες αποφασίσουν να απορρίψουν την προτεινόμενη συνταγματική αναθεώρηση, ίσως, διενεργηθεί δεύτερο δημοψήφισμα».

Οι περίπου 55,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίζουν έως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στην ανατολική Τουρκία και έως τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) στην υπόλοιπη χώρα.

Το σχέδιο αναθεώρησης του συντάγματος έχει στόχο τη μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Μια χώρα αποκλεισμένη (τουρισμός, ευρωπαϊκά κράτη) κάνει το πιο κρίσιμο δημοψήφισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Τι θα φέρει το δημοψήφισμα. Όλες οι τελευταίες εκτιμήσεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το μεγάλο «στοίχημα» του δημοψηφίσματος στην Τουρκία