• Top Stories

    Ερντογάν: Ετοιμάζει πρόταση για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία μετά από το δημοψήφισμα

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Πρόταση για την επαναφορά της θανατικής ποινής θα καταθέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το επερχόμενο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στις 16 Απριλίου.

    Όπως μεταδίδει η Hurriyet, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην ανατολική επαρχία Ερζουρούμ, την Μεγάλη Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε:

    «Μετά τις 16 Απριλίου, με την άδεια του Θεού, ένα νομοσχέδιο θα έρθει στο κοινοβούλιο. Αν περάσει από το νομοθετικό σώμα, θα το εγκρίνω»

    Υπογραμμίζοντας ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα μπορούσε να περάσει από το κοινοβούλιο με τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι ένα άλλο δημοψήφισμα θα διεξαχθεί για τη θανατική ποινή, εάν το κοινοβούλιο δεν το εγκρίνει.

    «Για την επαναφορά της θανατικής ποινής πρέπει να υπάρξει μια συνταγματική τροποποίηση, αλλά σε περίπτωση που το Κοινοβούλιο δεν το εγκρίνει αυτό, το λέω τώρα, θα απευθυνθούμε προς τους πολίτες με ένα δημοψήφισμα, ακριβώς όπως κάναμε για την 16η Απριλίου. Ας αποφασίσουν οι πολίτες» υπογράμμισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τραμπ έριξε την «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν εναντίον του ISIS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφηκε η απόφαση για τα 85 επαγγέλματα που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν άμεσα POS



    ΣΧΟΛΙΑ