Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Η ενέργεια του σεισμού στη Λέσβο ήταν ίση με δύο ατομικές βόμβες λέει Τούρκος σεισμολόγος

Ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ, που σημειώθηκε στη Λέσβο, έγινε αισθητός και στην Τουρκία και σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας του σεισμολογικού κέντρου Καντιλί της Κωνσταντινούπολης, Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν, η ενέργεια που απελευθερώθηκε από τον σεισμό ισούται με δύο ατομικές βόμβες.

Μάλιστα, μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, προέβλεψε νέο σεισμό, ίσως και μεγαλύτερο.

«Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 Ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που… περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 Ρίχτερ. Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα», επισήμανε.

Ο Ερτζάν προειδοποιεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μετακομίσουν στα εξοχικά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: «Μόλις με ειδοποίησαν ότι έπεσε το εξοχικό μου από το σεισμό»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβάλλονται οι αυριανές πανελλαδικές εξετάσεις σε Λέσβο και Χίο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρή ανασύρθηκε από τα συντρίμμια η εγκλωβισμένη γυναίκα