Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Εκτροχιάστηκε τρένο έξω από τη Θεσσαλονίκη – 3 νεκροί και 6 τραυματίες (pics+video)

Σε τραγωδία με 3 νεκρούς και 6 τραυματίες έχει εξελιχθεί το περιστατικό με το τρένο που εκτροχιάστηκε στις 21.40 το βράδυ του Σαββάτου (13 Μαΐου 2017) κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αδένδρου, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μετέφερε 70 επιβάτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 2 θύματα είναι ηλικίας 39 και 50 ετών ενώ ο τρίτος νεκρός είναι ο πολυτραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους έξι τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι τέσσερις είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κώστας Καρακατσιανόπουλος, μιλώντας λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής (14 Μαΐου) σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ανέφερε ότι οι νεκροί που διακομίστηκαν ήταν δύο (ηλικίας 39 και 50 ετών) και όχι τέσσερις, όπως επίσημα είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκαλώντας σύγχυση.

Πληροφορίες λένε ότι άλλοι 10 ελαφρά τραυματισμένοι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Δείτε video από το σημείο:

Υπενθυμίζεται ότι το τρένο ξεκίνησε με 70 επιβάτες στις 16.18 το μεσημέρι του Σαββάτου από την Αθήνα, με τελικό προορισμό του τη Θεσσαλονίκη, όμως, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε κατοικία, μέσα στην οποία βρίσκονταν δυο μετανάστες που πήδηξαν από το μπαλκόνι για να σωθούν μόλις είδαν την αμαξοστοιχία να κατευθύνεται κατά πάνω τους.

Το σημείο όπου εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΒουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο των νέων μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβερνοεπιθέσεις: Ξεπερνούν τις 75.000 τα θύματα σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λύση προ των πυλών: Βρέθηκε «η χρυσή τομή» για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών