• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο εν όψει Eurogroup

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί αύριο,  υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε τους υπουργούς του, με στόχο να τους ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις, εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών της Ευρωζώνης την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

    Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο τους βασικούς στόχους της Ελλάδας καθώς και τις προτάσεις που θα θέσει στο τραπέζι του προσεχούς Eurogroup.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει την πορεία των συνομιλιών που είχε με ανώτατους αξιωματούχους και ηγέτες με αντικείμενο την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

    Το υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 13.00 το μεσημέρι.

    To υπουργικό συγκαλείται σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των περιορισμένων δυνατοτήτων που υπάρχουν για τη διευθέτηση του ζητήματος ελάφρυνσης του χρέους. Επιπλέον, θα γίνει στη σκιά των δηλώσεων του Μπενουά Κερέ, ο οποίος διαχώρισε τη συζήτηση για το χρέος με τις διαβουλεύσεις για το QE.

    Σήμερα, στην συνάντηση που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λε Μερ, ο κ. Λε Μερ τόνισε την ανάγκη «να κάνουμε πολλά τις επόμενες δύο ημέρες για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup».

    Λίγο αργότερα ο Γάλλος υπουργός συνάντησε και τον κ. Τσίπρα. Μετά το τετ α τετ του Γάλλου αξιωματούχου με τον πρωθυπουργό, ο κ. Λε Μερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για «μια καλή λύση» όπως είπε αλλά «για να επιτευχτεί μια καλή λύση χρειάζεται και τύχη. Η τύχη είναι ένα βραχιολάκι που φοράω στο χέρι μου από το νησί της Αμοργού. Με την βοήθεια των θεών θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπενουά Κερέ: Μην περιμένετε συζήτηση για το QE στο επόμενο Eurogroup

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λε Μερ σε Τσίπρα: «Είμαι αισιόδοξος – Θέλουμε και τύχη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurogroup: Σφίγγει ο κλοιός για την κυβέρνηση – Το παρασκήνιο της επίσκεψης Λε Μερ



    ΣΧΟΛΙΑ