• Top Stories

    Εκλογές Γαλλία: Χωρίς την Μπριζίτ στην κάλπη ο Μακρόν

    Μακρόν


    Το ποσοστό της συμμετοχής στον β΄γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που διεξάγεται σήμερα έφθανε το 17,75% στις 1000 GMT έναντι 21,41% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

    Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο για δεύτερο γύρο βουλευτικών εκλογών τουλάχιστον από το 1997, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αρχείο του υπουργείου.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν ψήφισε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Τουκέ (Πα-ντε-Καλαί).

    Ο Μακρόν ψήφισε στις 9.00 το πρωί χωρίς τη σύζυγό του Μπριζίτ, σε αντίθεση με την περασμένη Κυριακή. Ο αρχηγός του κράτους χαιρέτησε αρκετούς ανθρώπους που τον περίμεναν έξω από το δημαρχείο και έβγαλαν “σέλφι” μαζί του.

    Στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν είχε ψηφίσει προς το μεσημέρι με τη σύζυγό του.

    Σήμερα, εκπλήρωσε το εκλογικό του καθήκον του νωρίς, πριν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για να πάει στο Μον-Βαλεριέν, στην περιοχή του Παρισιού, προκειμένου να προεδρεύσει της τελετής μνήμης της 18ης Ιουνίου 1940.

    Η Λε Πεν ψήφισε στο Ενέν-Μπομόν

    Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, στην 11η περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ, ψήφισε πριν από λίγο, στο Ενέν-Μπομόν, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του AFP.

    Η Λεπέν συνοδευόταν από τον Στιβ Μπριουά, τον δήμαρχο της πόλης αυτής, η οποία αριθμεί περίπου 26.000 κατοίκους και αποτελεί ένα από τα προπύργια του ακροδεξιού κόμματος. Ο Μπριουά προέρχεται από το Εθνικό Μέτωπο.

    Η Λεπέν δεν έκανε καμία δήλωση στους περίπου 20 δημοσιογράφους που την περίμεναν σε σχολείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γαλλία- βουλευτικές εκλογές: Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής μέχρι στιγμής – Ψήφισαν Λεπέν – Μακρόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα βόμβα Σόιμπλε για τα δάνεια στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανία: Το Βερολίνο θα επιθυμούσε την ανάκληση της απόφασης του Λονδίνου για το Brexit



    ΣΧΟΛΙΑ