• Top Stories

    Έκκληση Ερντογάν στον Τραμπ: Πάρτε πίσω την απόφαση για την προμήθεια όπλων στους Κούρδους

    Ερντογάν Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν την απόφαση τους για την προμήθεια  αμυντικού εξοπλισμού στους Κούρδους της Συρίας απευθύνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες της Τουρκίας για την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

    Η έκκληση του κ. Ερντογάν έρχεται λίγες ημέρες πριν την πρώτη συνάντηση που θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος με τον Αμερικανό ομόλογό του. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως θέλει να πιστεύει ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα σταθούν στο πλευρό της Άγκυρας και όχι των τρομοκρατών.

    Την Τρίτη το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στην πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίοι αποτελούν το κύριο στρατιωτικό σώμα της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ στην Συρία, στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγόνου, τα όπλα που θα προμηθευτούν οι Κούρδοι της Συρίας θα είναι τόσα, «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί μια καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκας.

    Η Τουρκία θεωρεί το YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

    «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανησυχίες στον τομέα ασφάλειας που εγείρει η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», τόνισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάϊτ, από την Λιθουανία όπου βρίσκεται με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην αποτροπή πρόσθετων κινδύνων ασφάλειας και στην προστασία του νατοϊκού μας συμμάχου», σημειώνει η ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιφνιδιαστικές εξελίξεις: Άσκηση ελέγχου ναυσιπλοΐας σε όλο το Αιγαίο ανήγγειλε η Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Απορρίφθηκε το αίτημα της Wikipedia για την άρση του μπλοκαρίσματος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Κύπρος «έχει σχέδιο» για να αντικρούσει τις απειλές πολέμου της Τουρκίας (video)



    ΣΧΟΛΙΑ