• Ελλάδα

    Εκκενώνεται ο χώρος του Ελληνικού από τους πρόσφυγες (video

    • NewsRoom


    Εκκενώνεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο χώρος του Ελληνικού, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

    Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ νωρίς το πρωί δημιουργήθηκε μικρή ένταση, όταν δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να μπουν στο χώρο. Ήδη στις 07:00 είχε βγει από το χώρο και επιβιβαστεί στα λεωφορεία για τη Θήβα η πρώτη ομάδα μεταναστών και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, όταν κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου.

    Πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά χωρίς αντιδράσεις και με τη παρουσία εκπροσώπων του ΔΟΜ και παρατηρητών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ωστόσο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, χθες το βράδυ περίπου 25 οικογένειες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου αντέδρασαν για τη μεταφορά τους στη Θήβα, ζητώντας να πάνε σε διαμερίσματα. Ο ίδιος σχολίασε ότι η μεταφορά των μεμονωμένων προσφύγων στο Τμήμα Αλλοδαπών συνιστά σύλληψης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: Πως μετά τις γερμανικές εκλογές ο Τσίπρας θα μας φέρει το 5ο μνημόνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστολή ενταλμάτων σύλληψης για Ζολώτα και Φόλε. Συνεχίζεται η δίκη στην Κύπρο για το 1 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Με αναδιάρθρωση δανείων 13,5 δισ. ευρώ «έρχονται» νέα πρόσθετα κεφάλαια 6 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ